Kiaulienos šašlykas citrusinių vaisių marinate
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Jei vyrai mėgsta aštrų, pikantišką šašlyką, tai moterims turiu subtilesnį variantą citrusiniame marinate. Dėl apelsinų ir greipfrutų mėsa tampa sultinga ir labai skani. Renkantis mėsą pirmenybę teikite šviežiai, nešaldytai mėsai. Geriau, jei tai kiauliena su lengvais riebalais.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1,2~1,5 kilogramo
-
Apelsinai2 vnt (vidutinio dydžio)
-
Greipfrutas1 vnt (didelis)
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Prieskoniaipagal skonį (šašlykams)
-
Pipiraipagal skonį (neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite degtukų dėžutės dydžio gabalėliais. Perkelkite į dubenį.
-
Reklama
-
3. Greipfrutą nulupkite ir išspauskite sultis.
-
4. Nuplaukite apelsinus. Iš vieno išspauskite sultis. Nuo antrojo nuimkite žievelę. Sumaišykite.
-
Reklama
-
5. Mėsą pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite.
-
6. Paimkite kepimo maišelį. Įdėkite į ją mėsą ir užpilkite marinatu.
-
Reklama
-
7. Užriškite maišelį. Pasukite maišelį iš vienos pusės į kitą. Palikite marinuotis kambario temperatūroje 3 valandas. Įdėjus į šaldytuvą, 6 valandoms.
-
8. Likus 30 minučių iki kepimo, atidarykite maišelį, įberkite druskos pagal skonį, suriškite, išmaišykite ir palikite iki marinavimo pabaigos. Paruoškite grilį su anglimis. Mėsą susmaigstykite ant iešmelių. Kepkite apversdami 30-40 minučių.
-
Reklama
-
9. Pradurtas iškepęs šašlykas išskiria skaidrias sultis ir pasidengia aukso rudos spalvos plutele. Nukelkite nuo ugnies ir patiekite karštą ant iešmelių.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama