Kiaulienos guliašas su džiovintomis slyvomis
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Daugelis žmonių pietums ar vakarienei mėgsta guliašą su bulvėmis arba makaronais. Bet jei į guliašą dedate džiovintų slyvų, gaunamas visai kitas skonis. Tai suteiks malonaus aromato ir saldumo. Atkreipkite dėmesį į receptą! Įdėjus džiovintų slyvų, guliašas įgauna sodresnį skonį ir aromatą. Ilgai troškinant ant silpnos ugnies, visi ingredientai susilieja, mėsa tampa minkšta, o įdėjus miltų – reikiamo tirštumo. Guliašas gali būti patiekiamas su absoliučiai bet kokiu garnyru.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena500 gramų (minkštimas)
-
Slyvos100 gramų (be sėklų)
-
Svogūnai1 vnt
-
Miltai1 arbatinis šaukštelis
-
Vanduo300 gramų
-
Pomidorų pasta1 šaukštas
-
Augalinis aliejus2 šaukštai (kepimui)
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutiniais kubeliais. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ant stiprios ugnies ir suberkite kiaulieną. Maišydami pakepinkite mėsą 6–8 minutes iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite mėsą į lėkštę.
-
Reklama
-
3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į keptuvę po mėsos. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir maišydami kepkite 7-8 minutes. Suberkite prieskonius, išmaišykite ir pakepinkite dar 30 sekundžių.
-
4. Į keptuvę supilkite pomidorų pastą ir viską maišydami pakepinkite 1-2 minutes.
-
Reklama
-
5. Mėsą grąžinkite į keptuvę, suberkite nuplautas slyvas ir užpilkite 200 mililitrų karšto vandens. Druska, pipirai ir viską išmaišome. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimumo ir vieną valandą troškinkite guliašą.
-
6. Šaltą vandenį sumaišykite su miltais iki vientisos masės. Maišydami guliašą supilkite miltų mišinį ir virkite ant silpnos ugnies, kol guliašas sutirštės ir pradės virti. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir patiekite patiekalą.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama