Kiaulienos gabalėliai bulvių tešloje keptuvėje
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Mėsa bulvių tešloje yra skani ir sultinga. Jums nereikia gaminti papildomo garnyro. Tiesiog pridėkite šviežių daržovių. Kepimui galite naudoti bet kurią kiaulienos dalį. Bet geriau rinktis mėsą be kaulų su minimaliu riebalų kiekiu. Geras pasirinkimas būtų kumpis arba nugarinė.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena400 gramų
-
Bulvės3 vnt
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Grietinė2 šaukštai
-
Miltai3 šaukštai
-
Aliejus50 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Iš anksto nulupkite bulves ir nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus.
-
2. Kiaulieną supjaustykite porcijomis ir šiek tiek pamuškite virtuviniu plaktuku. Plakdami mėsą uždenkite plėvele, kad neaptaškytų ir nesuplyštų gabalėlių kraštai. Mėsą pabarstykite druska ir prieskoniais.
-
Reklama
-
3. Norėdami pagaminti tešlą, bulves sutarkuokite stambia tarka. Nupilkite skystį. Į bulves įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinės ir miltų. Pabarstykite druska ir prieskoniais pagal skonį. Sumaišykite visus ingredientus.
-
4. Ant paruošto mėsos gabalo uždėkite bulvių tešlą.
-
Reklama
-
5. Į karštą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir dėkite mėsą tešla žemyn. Ant mėsos uždėkite daugiau tešlos.
-
6. Mėsą apkepkite tešloje ant mažos ugnies 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Mėsa turi spėti iškepti viduje, bet bulvės neturi pradėti degti. Kad mėsa iškeptų, uždenkite keptuvę dangčiu.
-
Reklama
-
7. Iškepus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
-
8. Patiekite su daržovėmis.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama