Kiaulės koja čekiškai

Kiaulės koja čekiškai

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Jei keliavote po Čekiją, negalėjote neparagauti patiekalo, kurį dažnai vadina šios šalies vizitine kortele. Kalba, žinoma, apie patiekalą, kurį čekai vadina „Keptas kiaulės kulšis“. Mes paragavome, mums patiko ir norėjome namuose pagaminti tokį patį. Pagaminti kiaulės koją namuose visai nesudėtinga. Svarbiausia - noras. Paprastai čekai patiekia kiaulės koją su kopūstais ir alumi. Kopūstus irgi paruošime, o dėl alaus - į parduotuvę. Atidžiai perskaitome receptą, nuperkame ingredientus, žiūrime nuotraukas ir pradedame gaminti.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulės koja
    1~1,5 kilogramo
  • Svogūnai
    3~4 vnt
  • Morka
    1 vnt
  • Obuoliai
    3~4 vnt
  • Švieži kopūstai
    400 gramų
  • Rauginti kopūstai
    400 gramų
  • Česnakas
    4~5 skiltelės
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Druska
    2/3 šaukšto
  • Imbieras
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    2~3 šaukštai
  • Majonezas
    3~4 šaukštai
  • Juodieji malti pipirai
    2~3 žiupsneliai
  • Lauro lapas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Koją nuplauname ir dedame virti kartu su nulupta morka ir svogūnu. Virti ne mažiau kaip 1 valandą, jei koja nedidelė. Didelę - apie 2 val...
    1. Koją nuplauname ir dedame virti kartu su nulupta morka ir svogūnu. Virti ne mažiau kaip 1 valandą, jei koja nedidelė. Didelę - apie 2 val. Likus ~15 min. iki virimo pabaigos įdėti 0,5 valgomo šaukšto druskos ir lauro lapą.
  • Šviežius kopūstus sukapojame, šiek tiek pasūdome ir paminkome, kad išleistų sultis.
    2. Šviežius kopūstus sukapojame, šiek tiek pasūdome ir paminkome, kad išleistų sultis.
  • Reklama
  • Svogūną nulupame, supjaustome ir pradedame kepti augaliniame aliejuje. Geriausia tai daryti iš karto puode, kuriame troškinsime kopūstus.
    3. Svogūną nulupame, supjaustome ir pradedame kepti augaliniame aliejuje. Geriausia tai daryti iš karto puode, kuriame troškinsime kopūstus.
  • Prie svogūnų dedame šviežius kopūstus, troškiname apie 15 min. Tuomet dedame raugintus kopūstus ir troškiname toliau.
    4. Prie svogūnų dedame šviežius kopūstus, troškiname apie 15 min. Tuomet dedame raugintus kopūstus ir troškiname toliau.
  • Reklama
  • Išimame obuolių sėklas ir supjaustome smulkiomis juostelėmis. Dedame prie kopūstų ir troškiname apie 20 min. ant mažos ugnies. Likus ~5 m...
    5. Išimame obuolių sėklas ir supjaustome smulkiomis juostelėmis. Dedame prie kopūstų ir troškiname apie 20 min. ant mažos ugnies. Likus ~5 min. paragaujame kopūstus ir jei reikia pasūdome. Tada įdedame cukraus, išmaišome ir troškiname toliau.
  • Paruošiame padažą kojai. Tam nulupame česnaką ir imbierą. Imbierą sutarkuojame, česnaką smulkiai sukapojame. Sumaišome su majonezu ir ded...
    6. Paruošiame padažą kojai. Tam nulupame česnaką ir imbierą. Imbierą sutarkuojame, česnaką smulkiai sukapojame. Sumaišome su majonezu ir dedame maltų juodųjų pipirų.
  • Reklama
  • Išvirtą koją išimame iš sultinio, perdedame į indą, kuriame kepsime orkaitėje. Ištepame paruoštu padažu.
    7. Išvirtą koją išimame iš sultinio, perdedame į indą, kuriame kepsime orkaitėje. Ištepame paruoštu padažu.
  • Kepame koją 20-25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C. Štai tokia ji gaunasi - gražiai apskrudusi.
    8. Kepame koją 20-25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C. Štai tokia ji gaunasi - gražiai apskrudusi.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai