Kiaulės koja čekiškai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Jei keliavote po Čekiją, negalėjote neparagauti patiekalo, kurį dažnai vadina šios šalies vizitine kortele. Kalba, žinoma, apie patiekalą, kurį čekai vadina „Keptas kiaulės kulšis“. Mes paragavome, mums patiko ir norėjome namuose pagaminti tokį patį. Pagaminti kiaulės koją namuose visai nesudėtinga. Svarbiausia - noras. Paprastai čekai patiekia kiaulės koją su kopūstais ir alumi. Kopūstus irgi paruošime, o dėl alaus - į parduotuvę. Atidžiai perskaitome receptą, nuperkame ingredientus, žiūrime nuotraukas ir pradedame gaminti.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulės koja1~1,5 kilogramo
-
Svogūnai3~4 vnt
-
Morka1 vnt
-
Obuoliai3~4 vnt
-
Švieži kopūstai400 gramų
-
Rauginti kopūstai400 gramų
-
Česnakas4~5 skiltelės
-
Cukrus1 šaukštas
-
Druska2/3 šaukšto
-
Imbieras1 vnt
-
Augalinis aliejus2~3 šaukštai
-
Majonezas3~4 šaukštai
-
Juodieji malti pipirai2~3 žiupsneliai
-
Lauro lapas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Koją nuplauname ir dedame virti kartu su nulupta morka ir svogūnu. Virti ne mažiau kaip 1 valandą, jei koja nedidelė. Didelę - apie 2 val. Likus ~15 min. iki virimo pabaigos įdėti 0,5 valgomo šaukšto druskos ir lauro lapą. -
2. Šviežius kopūstus sukapojame, šiek tiek pasūdome ir paminkome, kad išleistų sultis. -
Reklama
-
3. Svogūną nulupame, supjaustome ir pradedame kepti augaliniame aliejuje. Geriausia tai daryti iš karto puode, kuriame troškinsime kopūstus. -
4. Prie svogūnų dedame šviežius kopūstus, troškiname apie 15 min. Tuomet dedame raugintus kopūstus ir troškiname toliau. -
Reklama
-
5. Išimame obuolių sėklas ir supjaustome smulkiomis juostelėmis. Dedame prie kopūstų ir troškiname apie 20 min. ant mažos ugnies. Likus ~5 min. paragaujame kopūstus ir jei reikia pasūdome. Tada įdedame cukraus, išmaišome ir troškiname toliau. -
6. Paruošiame padažą kojai. Tam nulupame česnaką ir imbierą. Imbierą sutarkuojame, česnaką smulkiai sukapojame. Sumaišome su majonezu ir dedame maltų juodųjų pipirų. -
Reklama
-
7. Išvirtą koją išimame iš sultinio, perdedame į indą, kuriame kepsime orkaitėje. Ištepame paruoštu padažu. -
8. Kepame koją 20-25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C. Štai tokia ji gaunasi - gražiai apskrudusi.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















