Keptos bulvės su šonine ir sūriu

Keptos bulvės su šonine ir sūriu

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 45 min.

Apie receptą

Jei pavargote nuo įprastų keptų bulvių ir bulvių košės, atkreipkite dėmesį į šį receptą. Bulviniai laiveliai su sočiu, skaniu įdaru nepaliks abejingų. Naudokite receptą! Šį patiekalą geriausia gaminti iš vidutinio dydžio bulvių. Kepimui tinka bet kokia šoninė, bet jei nenorite daug riebalų, naudokite jautieną. Šias bulves reikia patiekti iš karto po gaminimo, kol sūris yra minkštas ir tamprus. Tai bus puikūs pietūs, vakarienė ir puikus pasirinkimas šventiniam stalui.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    5 vnt (vidutinio dydžio)
  • Šoninė
    100 gramų
  • Svogūnai
    50 gramų
  • Grietinė
    50 gramų (15
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Sūris
    100 gramų (kietas)
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Aliejus
    1 arbatinis šaukštelis (kepimui)
  • Žalumynai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Kruopščiai nuplaukite bulves šepetėliu šiltame vandenyje, kad pašalintumėte nešvarumus. Kiekvieną švarų gumbą apvyniokite dviem sluoksnia...
    2. Kruopščiai nuplaukite bulves šepetėliu šiltame vandenyje, kad pašalintumėte nešvarumus. Kiekvieną švarų gumbą apvyniokite dviem sluoksniais ir padėkite ant kepimo skardos. Bulves pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 50-60 minučių, kol bulvės iškeps. Išimkite paruoštas bulves ir leiskite joms visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Šiltas bulves išvyniokite ir perpjaukite išilgai į dvi dalis. Naudodami šaukštą iš kiekvienos pusės pašalinkite minkštimą, palikdami sien...
    3. Šiltas bulves išvyniokite ir perpjaukite išilgai į dvi dalis. Naudodami šaukštą iš kiekvienos pusės pašalinkite minkštimą, palikdami sieneles 5-6 mm storio. Bulves dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, pjaunama puse į viršų ir pabarstykite šiek tiek druska.
  • Bulvių minkštimą sutrinkite šakute, pasūdykite ir išmaišykite.
    4. Bulvių minkštimą sutrinkite šakute, pasūdykite ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Šoninę, geriausia rūkytą, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į sausą, ant vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę. Kepkite šoninę iki auksinė...
    5. Šoninę, geriausia rūkytą, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į sausą, ant vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę. Kepkite šoninę iki auksinės rudos spalvos, o riebalai ištirps. Iškepusią šoninę dėkite į lėkštę su bulvių koše.
  • Į keptuvę su šoninės riebalais suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepinkite 5-7 minutes, kol suminkštės. Suberkite susmulkintą...
    6. Į keptuvę su šoninės riebalais suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepinkite 5-7 minutes, kol suminkštės. Suberkite susmulkintą česnaką, išmaišykite, kepkite dar 30 sekundžių ir sudėkite į dubenį su bulvėmis ir šonine, išmaišykite.
  • Reklama
  • Į bulvių mišinį sudėkite grietinę ir 2/3 tarkuoto sūrio. Viską pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite.
    7. Į bulvių mišinį sudėkite grietinę ir 2/3 tarkuoto sūrio. Viską pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite.
  • Užpildykite bulves mišiniu ir pabarstykite likusiu sūriu.
    8. Užpildykite bulves mišiniu ir pabarstykite likusiu sūriu.
  • Reklama
  • Kepimo skardą su bulvėmis dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių iki auksinės rudos spalvos. Išimkit...
    9. Kepimo skardą su bulvėmis dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite keptas bulves su šonine ir sūriu, papuoškite žolelėmis ir nedelsdami patiekite.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai