Kepti vištienos krūtinėlės gabaliukai

Kepti vištienos krūtinėlės gabaliukai

3.5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Vištienos mėsa yra pati prieinamiausia ir nepretenzinga. Tačiau ją gali būti lengva perkepti. Pagal šį receptą, vištienos gabaliukai visada bus sultingi. Vištienos krūtinėlė gali būti labai lengvai sugadinta, ši mėsos dalis yra gana sausa. Prieš pradėdami gaminti, turite paruošti tinkamą marinatą, kuris išlaikys visas sultis viduje ir suteiks gražią auksinę plutą. Keptą krūtinėlę galima patiekti su koše, bulvėmis ar daržovėmis.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Vištienos krūtinėlė
    650 gramų
  • Saulėgrąžų aliejus
    1 šaukštas
  • Bulvių krakmolas
    1 šaukštas
  • Garstyčios
    1 šaukštas
  • Druska
    1 šaukštelis
  • Karis
    1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Marinavimui tinkamame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite garstyčias, druską ir krakmolą, sumaišykite ingredientus.
    1. Marinavimui tinkamame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite garstyčias, druską ir krakmolą, sumaišykite ingredientus.
  • Į kiaušinių mišinį įberkite indiško kario prieskonių ir vėl maišykite, kol ištirps visi sausieji ingredientai.
    2. Į kiaušinių mišinį įberkite indiško kario prieskonių ir vėl maišykite, kol ištirps visi sausieji ingredientai.
  • Reklama
  • Vištienos krūtinėles nuplaunu ir nusausinau popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną supjausčiau maždaug 1,5 centimetro storio gabalėliais.
    3. Vištienos krūtinėles nuplaunu ir nusausinau popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną supjausčiau maždaug 1,5 centimetro storio gabalėliais.
  • Susmulkintą mėsą perpilu į ką tik paruoštą marinatą.
    4. Susmulkintą mėsą perpilu į ką tik paruoštą marinatą.
  • Reklama
  • Išmaišykite mėsą taip, kad kiekvienas gabalas visiškai pasidengtų marinatu. Formą padėjau į šaldytuvą 30 min.
    5. Išmaišykite mėsą taip, kad kiekvienas gabalas visiškai pasidengtų marinatu. Formą padėjau į šaldytuvą 30 min.
  • Keptuvę dedu ant ugnies ir gerai įkaitinu įpylus saulėgrąžų aliejaus, tik ant karšto paviršiaus vienu sluoksniu išdėlioju vištienos gabal...
    6. Keptuvę dedu ant ugnies ir gerai įkaitinu įpylus saulėgrąžų aliejaus, tik ant karšto paviršiaus vienu sluoksniu išdėlioju vištienos gabalėlius.
  • Reklama
  • Vištieną uždenkite dangčiu ir kepkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes, kad visos sultys liktų mėsos viduje.
    7. Vištieną uždenkite dangčiu ir kepkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes, kad visos sultys liktų mėsos viduje.
  • Vištieną apverčiu į kitą pusę ir kepu lygiai taip pat, ant stiprios ugnies uždengusi dangtį.
    8. Vištieną apverčiu į kitą pusę ir kepu lygiai taip pat, ant stiprios ugnies uždengusi dangtį.
  • Reklama
  • Gatavą mėsą patiekiu tiesiai iš keptuvės, su šviežio agurko griežinėliais. Gero apetito!
    9. Gatavą mėsą patiekiu tiesiai iš keptuvės, su šviežio agurko griežinėliais. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai