Kepti vištienos krūtinėlės gabaliukai
3.5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Vištienos mėsa yra pati prieinamiausia ir nepretenzinga. Tačiau ją gali būti lengva perkepti. Pagal šį receptą, vištienos gabaliukai visada bus sultingi. Vištienos krūtinėlė gali būti labai lengvai sugadinta, ši mėsos dalis yra gana sausa. Prieš pradėdami gaminti, turite paruošti tinkamą marinatą, kuris išlaikys visas sultis viduje ir suteiks gražią auksinę plutą. Keptą krūtinėlę galima patiekti su koše, bulvėmis ar daržovėmis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinis1 vnt
-
Vištienos krūtinėlė650 gramų
-
Saulėgrąžų aliejus1 šaukštas
-
Bulvių krakmolas1 šaukštas
-
Garstyčios1 šaukštas
-
Druska1 šaukštelis
-
Karis1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Marinavimui tinkamame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite garstyčias, druską ir krakmolą, sumaišykite ingredientus.
-
2. Į kiaušinių mišinį įberkite indiško kario prieskonių ir vėl maišykite, kol ištirps visi sausieji ingredientai.
-
Reklama
-
3. Vištienos krūtinėles nuplaunu ir nusausinau popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną supjausčiau maždaug 1,5 centimetro storio gabalėliais.
-
4. Susmulkintą mėsą perpilu į ką tik paruoštą marinatą.
-
Reklama
-
5. Išmaišykite mėsą taip, kad kiekvienas gabalas visiškai pasidengtų marinatu. Formą padėjau į šaldytuvą 30 min.
-
6. Keptuvę dedu ant ugnies ir gerai įkaitinu įpylus saulėgrąžų aliejaus, tik ant karšto paviršiaus vienu sluoksniu išdėlioju vištienos gabalėlius.
-
Reklama
-
7. Vištieną uždenkite dangčiu ir kepkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes, kad visos sultys liktų mėsos viduje.
-
8. Vištieną apverčiu į kitą pusę ir kepu lygiai taip pat, ant stiprios ugnies uždengusi dangtį.
-
Reklama
-
9. Gatavą mėsą patiekiu tiesiai iš keptuvės, su šviežio agurko griežinėliais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama