Kepta stinta
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Pietums ar vakarienei paruoškite paprastą, skanų stintų patiekalą. Žuvis iš vidaus yra minkšta, o išorė – traški. Iš pirmo žvilgsnio viskas atrodo kaip įprasta, tačiau yra viena paslaptis. Įdomu? Stinta yra sezoninė žuvis ir neršia pavasarį. Jei viską paruošite teisingai, apversti problemų nekils. Jei norite, į miltus galite įberti mėgstamų prieskonių, tačiau pati šviežia stinta turi nuostabų aromatą ir vargu ar ko daugiau reikia. Augalinio aliejaus kiekis apytikslis, juo reikėtų apipilti žuvies uodegas. Jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Stintos500 gramų
-
Kvietiniai miltai3 šaukštai
-
Druska1/4 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus70 mililitrų (kepimui)
-
Juodieji pipirai1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
-
2. Išimkite iš žuvies žiaunas ir vidurius ir nuplaukite. Švarią žuvį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
-
Reklama
-
3. Į plastikinį maišelį supilkite kvietinius miltus, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir išmaišykite. Paruoštas stintas dedame į maišelį, maišelį surišame ir pakratome, kad stinta pasidengtų miltais.
-
4. Supilkite augalinį aliejų į nepridegančią keptuvę ir įkaitinkite ant stiprios ugnies. Stintą labai sandariai dėkite į vieną sluoksnį nuo galvos iki uodegos, o tuščias vietas pabarstykite miltais. Kepkite žuvį 3-4 minutes ant stiprios ugnies. Stintos turi būti apkepusios ir auksinės rudos spalvos, o uodegos – gerai apskrudusios.
-
Reklama
-
5. Plačia mentele pakelkite visą žuvį vienu sluoksniu ir iškart apverskite. Jei viską padarėte teisingai, apsivers vienu ypu. Žuvį pakepinkite dar 3-4 minutes ir iškelkite į lėkštę.
-
6. Žuvis paruošta! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama