Kepsnys tešloje
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Pristatau jūsų dėmesiui kepsnį tešloje. Tai puikus pasirinkimas pagrindiniam patiekalui, kurį galima patiekti su mėgstamu garnyru, arba kaip užkandį, kurį galite pasiimti į kelionę. Puikiai minkšta, gerai apkepta mėsa minkštoje ir skanioje tešloje – visa tai yra kepsnys tešloje. Pabandykite paruošti šį patiekalą, o su išsamiomis instrukcijomis tai gali padaryti net pradedantysis virėjas.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Miltai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai600 gramų
-
Kiauliena500 gramų
-
Svogūnas2 vnt
-
Grietinė arba majonezas6 šaukštai
-
Augalinis aliejus200 mililitrų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Pipirai1 žiupsnelis
-
Vanduo200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įberkite šiek tiek druskos, tuo pat metu įpilkite vandens ir užvirinkite. Į miltus supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Kai vanduo užvirs, supilkite jį į tešlą ir nuolat maišykite. Tešla turi būti tiršta ir elastinga.
-
2. Padėkite tešlą ant stalo ir gerai išminkykite rankomis. Tada palikite 10 minučių ramybėje.
-
Reklama
-
3. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite. Pašalinkite riebalų perteklių ir plėveles, jei tokių yra. Aštriu peiliu mėsą supjaustykite plonais griežinėliais. Mėsą šiek tiek paplakti. Druska ir pipirais įtrinkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių pagal skonį; galite pridėti mėgstamų prieskonių. Kepsnius palikite 10-15 minučių.
-
4. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Į keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir gerai įkaitinkite. Į keptuvę suberkite svogūną ir pakepinkite ant vidutinės ugnies iki šviesiai auksinės spalvos.
-
Reklama
-
5. Atėjo laikas formuoti patiekalą. Norėdami tai padaryti, turite paimti nedidelį tešlos gabalėlį ir plonai iškočioti. Į tešlos vidurį dėkite mėsą, o ant viršaus šiek tiek pakepintų svogūnų. Galite pridėti šiek tiek grietinės ar majonezo. Uždarykite kepsnį ir gerai užspauskite kraštus.
-
6. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite. Sudėkite kepsnius į keptuvę ir kepkite po dangčiu iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Kai kepsnys tešloje bus paruoštas, padėkite jį ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių, ir galėsite patiekti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama