Karališkoji agrastų uogienė
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
10 val.
Apie receptą
Uogienių mėgėjams siūlau atkreipti dėmesį į šį labai originalų, bet neįtikėtinai paprastą karališkos agrastų uogienės receptą su gardžia citrusų užuomina. Šis karališkosios agrastų uogienės receptas patiks citrusinių vaisių mėgėjams. Apelsinas puikiai dera su agrastais, sukurdamas neįtikėtiną tandemą. Šis džemas vertas pastangų.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agrastas1 kilogramas
-
Cukrus1~1,5 kilogramas
-
Apelsinas2 vnt
-
Degtinė20 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
-
2. Uogas užpilkite vandeniu, nuplaukite ir gerai nusausinkite. Nuimkite stiebus aštriomis žirklėmis. Jei norite sultingesnės agrastų uogienės, geriau šiek tiek persmeigti (pvz., dantų krapštuku ar šakute). Sudėkite uogas į gilų dubenį ir įpilkite degtinės. Viską švelniai išmaišykite, uždenkite švariu rankšluosčiu arba dangčiu ir palikite 6 val.
-
Reklama
-
3. Švelniai nulupkite odelę nuo apelsino. Sudėkite į nedidelį dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite nuošalyje.
-
4. Šiek tiek nusausinkite odeles ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Jei pageidaujama, karališką agrastų uogienę galima pasigaminti ne tik su apelsinu, bet ir, pavyzdžiui, su citrina.
-
Reklama
-
5. Kitas žingsnis – sumaišykite agrastus, apelsiną ir cukrų. Sumaišykite ir palikite porai valandų, kad uogos išsiskirtų sultys ir įsigertų aromatuose.
-
6. Dabar galite sudėti uogienę į puodą, užvirkite ir virkite apie 10-15 minučių. Tada išjunkite ugnį, leiskite uogienei šiek tiek atvėsti ir vėl užvirkite. Tai viskas, uogienę galima dėti į sterilizuotus stiklainius.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama