Kalopsas
3 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 15 min.
Apie receptą
Kalopsas yra tradicinis švediškas patiekalas, būtent jautienos troškinys su daržovėmis. Patiekalą galima gaminti lėtoje viryklėje arba troškinti ant silpnos ugnies. Išbandykite šį receptą. Patiekalas patiekiamas su daržovių garnyru: virtomis bulvėmis ir marinuotais burokėliais. Mėsą reikia valgyti karštą. Dėl ilgo tro6kinimo ant silpnos ugnies mėsa yra minkšta ir tirpsta burnoje.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas4 šaukštai
-
Jautiena480 gramų
-
Miltai4 šaukštai
-
Svogūnai2 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Raudonas vynas1/3 stiklinės
-
Morkos2 vnt
-
Lauro lapas4 vnt
-
Kvapieji pipirai10 vnt
-
Juodųjų pipirų žirneliai10 vnt
-
Vanduopagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Jautieną nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, česnaką susmulkinkite. Mėsą pabarstykite 1 šaukštu miltų.
-
2. Įkaitinkite katilą arba storasienę keptuvę, įdėkite 2 šaukštus sviesto, tada sudėkite mėsą. Kepkite iki auksinės rudos spalvos, tada perkelkite į lėkštę.
-
Reklama
-
3. Grąžinkite katilą ar keptuvę ant ugnies, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir ištirpinkite, tada suberkite svogūną. Pakepinkite keletą minučių, suberkite česnaką.
-
4. Į svogūną įberkite 3 šaukštus miltų ir pakepinkite 1 minutę.
-
Reklama
-
5. Supilkite vyną, vėl suberkite mėsą, susmulkintas morkas, lauro lapus, kvapiuosius ir juoduosius pipirus bei druską. Supilkite vandenį, kol jis vos padengs visą turinį. Užvirkite ir troškinkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį 1 valandą.
-
6. Prieš patiekdami išimkite pipirus ir lauro lapus, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama