Kalėdinis citrininis pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Labai skanus pyragas su citrinos aromatu. Kepinys gaunasi minkštas, purus ir gerai pakyla kepimo metu. Glazūra, pagaminta iš citrinos sulčių, suteikia ypatingą skonį. Receptas skirtas nedidelei 20 cm skersmens formai. Jei kepate didesnei kompanijai, rinkitės didesnę formą ir padvigubinkite visų ingredientų kiekius. Pyragas stipriai pakyla kepimo metu, todėl formą pildykite tik iki pusės.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus4 arbatiniai šaukšteliai
-
Sviestas80 gramų
-
Pilno grūdo miltai1 stiklinė
-
Citrina1 vnt
-
Vanilinis cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Kepimo milteliai0,5 arbatinio šaukštelio
-
Ciberžolė0,5 arbatinio šaukštelio
-
Cukraus pudra4 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime ingredientus. -
2. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus atšaldykite. Trynius sumaišykite su cukrumi. -
Reklama
-
3. Įdėkite suminkštintą sviestą ir išmaišykite. -
4. Įberkite miltų. -
Reklama
-
5. Nuskuskite citrinos žievelę. Iš pusės citrinos išspauskite sultis ir įmaišykite jas į tešlą kartu su žievele. -
6. Įdėkite vanilinį cukrų, ciberžolę ir kepimo miltelius. Išminkykite tešlą. -
Reklama
-
7. Į atšaldytus baltymus įberkite druskos ir išplakite mikseriu. Išplaktus baltymus įmaišykite į tešlą ir atsargiai išmaišykite. -
8. Tešlą perkelkite į formą. Kepkite 170-180 °C temperatūroje apie 30 minučių. -
Reklama
-
9. Paruoškite glazūrą. Iš pusės citrinos išspauskite sultis ir sumaišykite su cukraus pudra. Iškepusį pyragą, atvėsinkite ir užpilkite glazūra. -
10. Pyragą galima papildyti braškių džemu prieš patiekiant.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















