Kalėdinis citrininis pyragas

Kalėdinis citrininis pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Labai skanus pyragas su citrinos aromatu. Kepinys gaunasi minkštas, purus ir gerai pakyla kepimo metu. Glazūra, pagaminta iš citrinos sulčių, suteikia ypatingą skonį. Receptas skirtas nedidelei 20 cm skersmens formai. Jei kepate didesnei kompanijai, rinkitės didesnę formą ir padvigubinkite visų ingredientų kiekius. Pyragas stipriai pakyla kepimo metu, todėl formą pildykite tik iki pusės.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    4 arbatiniai šaukšteliai
  • Sviestas
    80 gramų
  • Pilno grūdo miltai
    1 stiklinė
  • Citrina
    1 vnt
  • Vanilinis cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Ciberžolė
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Cukraus pudra
    4 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškime ingredientus.
    1. Paruoškime ingredientus.
  • Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus atšaldykite. Trynius sumaišykite su cukrumi.
    2. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus atšaldykite. Trynius sumaišykite su cukrumi.
  • Reklama
  • Įdėkite suminkštintą sviestą ir išmaišykite.
    3. Įdėkite suminkštintą sviestą ir išmaišykite.
  • Įberkite miltų.
    4. Įberkite miltų.
  • Reklama
  • Nuskuskite citrinos žievelę. Iš pusės citrinos išspauskite sultis ir įmaišykite jas į tešlą kartu su žievele.
    5. Nuskuskite citrinos žievelę. Iš pusės citrinos išspauskite sultis ir įmaišykite jas į tešlą kartu su žievele.
  • Įdėkite vanilinį cukrų, ciberžolę ir kepimo miltelius. Išminkykite tešlą.
    6. Įdėkite vanilinį cukrų, ciberžolę ir kepimo miltelius. Išminkykite tešlą.
  • Reklama
  • Į atšaldytus baltymus įberkite druskos ir išplakite mikseriu. Išplaktus baltymus įmaišykite į tešlą ir atsargiai išmaišykite.
    7. Į atšaldytus baltymus įberkite druskos ir išplakite mikseriu. Išplaktus baltymus įmaišykite į tešlą ir atsargiai išmaišykite.
  • Tešlą perkelkite į formą. Kepkite 170-180 °C temperatūroje apie 30 minučių.
    8. Tešlą perkelkite į formą. Kepkite 170-180 °C temperatūroje apie 30 minučių.
  • Reklama
  • Paruoškite glazūrą. Iš pusės citrinos išspauskite sultis ir sumaišykite su cukraus pudra. Iškepusį pyragą, atvėsinkite ir užpilkite glazūra.
    9. Paruoškite glazūrą. Iš pusės citrinos išspauskite sultis ir sumaišykite su cukraus pudra. Iškepusį pyragą, atvėsinkite ir užpilkite glazūra.
  • Pyragą galima papildyti braškių džemu prieš patiekiant.
    10. Pyragą galima papildyti braškių džemu prieš patiekiant.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai