Kalakutienos vyniotiniai su sūriu
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
1 d. 2 val.
Apie receptą
Kalakutienos vyniotiniai su sūriu, galima pasigaminti iš anksto, nes visas procesas užima daug laiko. Vyniotinius patiekiu gerai atvėsusius, taip jie daug skanesni. Vyniotinius ruošiu dviem etapais: ruošiu marinatą, tada susuku vyniotinį, pakepinu keptuvėje ir kepu orkaitėje. Šie Vyniotiniai puikiai pakeičia parduotuvėje pirktas dešreles; juos galima suvynioti į foliją ar maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakai6 skiltelės (2 skiltelės marinatui, 4 skiltelės vyniotiniui)
-
Šoninė20 vnt
-
Kietasis sūris180~200 gramų
-
Pankolis1 šaukštelis
-
Kalakutienos filė2~2,5 kilogramų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Lauro lapas2 vnt
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Džiūvėsėliai1/2 stiklinės
-
Šalavijas2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Marinatui: cukrų sumaišyti su šaukštu druskos, 10 juodųjų pipirų žirnelių, lauro lapu, česnako skiltelėmis, viską užpilti 3 stiklinėmis vandens. Į gautą mišinį dedu filė, įpylus vandens (jei reikia), kad apsemtų mėsą. Palieku marinate 24 valandoms.
-
2. Išimu filė, nuplaunu ir sausai nušluostau, tada dedu ant maistinės plėvelės ir uždengiu kita plėvele, filė išmušu.
-
Reklama
-
3. Filė pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Į dubenį dedu džiūvėsėlius, išspaudžiu česnaką, sudedu šalavijų ir pankolių. Gautu mišiniu apibarstau vyniotinį ir suberiu stambia tarka tarkuotą kietąjį sūrį.
-
4. Atsargiai susukame vyniotinį, pradėdami nuo plonosios pusės.
-
Reklama
-
5. Ant maistinės plėvelės iš eilės išdėlioju plonus šoninės griežinėlius ir suvynioju į juos vyniotinį, galus sutvirtinu dantų krapštukais.
-
6. Gerai įkaitinkite didelę keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite suktinukus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos (apie 4 minutes iš kiekvienos pusės). Tada kepimo skardą perkeliau į iki 165-170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu 30-40 minučių.
-
Reklama
-
7. Iš atvėsusio vyniotinio išimkite dantų krapštukus, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama