Juodųjų serbentų vynas

Juodųjų serbentų vynas

5 (2 įvertinimai)

10 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Juodųjų serbentų vynas yra vienas kvapniausių ir sodriausių vynų. Kaip pasigaminti juodųjų serbentų vyną namuose – sužinosite iš šio recepto. Esu tikras, kad nedaugelis galės atsisakyti taurės šio vyno – gili rubino spalva ir nuostabus aromatas apsuka galvą dar prieš pirmąjį gurkšnį! O pagrindinė problema gaminant juodųjų serbentų vyną – atsispirti ir neišgerti jo anksčiau laiko. Perskaitykite receptą ir gaminkite – gausite puikų vyną.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Juodieji serbentai
    3 kilogramai
  • Vanduo
    2 litrai
  • Cukrus
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Išrūšiuokite serbentus – išmeskite visus lapus, šakeles ir pašalines šiukšles. Uogų plauti nebūtina – jų paviršiuje yra mielių, kurios pr...
    1. Išrūšiuokite serbentus – išmeskite visus lapus, šakeles ir pašalines šiukšles. Uogų plauti nebūtina – jų paviršiuje yra mielių, kurios prisideda prie rūgimo proceso.
  • Paruoškite minkštimą: sudėkite uogas į puodą ir minkykite bet kokiu patogiu būdu. Įpilkite litrą vandens, išmaišykite ir palikite 4 diena...
    2. Paruoškite minkštimą: sudėkite uogas į puodą ir minkykite bet kokiu patogiu būdu. Įpilkite litrą vandens, išmaišykite ir palikite 4 dienas. Periodiškai pamaišykite minkštimą.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, minkštimą perkoškite per sietelį ar marlę, įpilkite dar 1 litrą vandens, išmaišykite.
    3. Praėjus nurodytam laikui, minkštimą perkoškite per sietelį ar marlę, įpilkite dar 1 litrą vandens, išmaišykite.
  • Supilstykite į švarius sausus butelius, suberkite cukrų. Ant kiekvieno užsidedame pirštinę su pradurtu pirštu ir pusantro mėnesio padedam...
    4. Supilstykite į švarius sausus butelius, suberkite cukrų. Ant kiekvieno užsidedame pirštinę su pradurtu pirštu ir pusantro mėnesio padedame į vėsią tamsią vietą.
  • Reklama
  • Perkoškite vyną, kad nebūtų nuosėdų, supilkite į mažus buteliukus, sandariai uždarykite kamštį ir laikykite rūsyje.
    5. Perkoškite vyną, kad nebūtų nuosėdų, supilkite į mažus buteliukus, sandariai uždarykite kamštį ir laikykite rūsyje.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai