Juodųjų serbentų vynas

Juodųjų serbentų vynas

5 (4 įvertinimai)

10 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Juodųjų serbentų vynas yra vienas kvapniausių ir sodriausių vynų. Kaip pasigaminti juodųjų serbentų vyną namuose – sužinosite iš šio recepto. Esu tikras, kad nedaugelis galės atsisakyti taurės šio vyno – gili rubino spalva ir nuostabus aromatas apsuka galvą dar prieš pirmąjį gurkšnį! O pagrindinė problema gaminant juodųjų serbentų vyną – atsispirti ir neišgerti jo anksčiau laiko. Perskaitykite receptą ir gaminkite – gausite puikų vyną.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Juodieji serbentai
    3 kilogramai
  • Vanduo
    2 litrai
  • Cukrus
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Išrūšiuokite serbentus – išmeskite visus lapus, šakeles ir pašalines šiukšles. Uogų plauti nebūtina – jų paviršiuje yra mielių, kurios pr...
    1. Išrūšiuokite serbentus – išmeskite visus lapus, šakeles ir pašalines šiukšles. Uogų plauti nebūtina – jų paviršiuje yra mielių, kurios prisideda prie rūgimo proceso.
  • Paruoškite minkštimą: sudėkite uogas į puodą ir minkykite bet kokiu patogiu būdu. Įpilkite litrą vandens, išmaišykite ir palikite 4 diena...
    2. Paruoškite minkštimą: sudėkite uogas į puodą ir minkykite bet kokiu patogiu būdu. Įpilkite litrą vandens, išmaišykite ir palikite 4 dienas. Periodiškai pamaišykite minkštimą.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, minkštimą perkoškite per sietelį ar marlę, įpilkite dar 1 litrą vandens, išmaišykite.
    3. Praėjus nurodytam laikui, minkštimą perkoškite per sietelį ar marlę, įpilkite dar 1 litrą vandens, išmaišykite.
  • Supilstykite į švarius sausus butelius, suberkite cukrų. Ant kiekvieno užsidedame pirštinę su pradurtu pirštu ir pusantro mėnesio padedam...
    4. Supilstykite į švarius sausus butelius, suberkite cukrų. Ant kiekvieno užsidedame pirštinę su pradurtu pirštu ir pusantro mėnesio padedame į vėsią tamsią vietą.
  • Reklama
  • Perkoškite vyną, kad nebūtų nuosėdų, supilkite į mažus buteliukus, sandariai uždarykite kamštį ir laikykite rūsyje.
    5. Perkoškite vyną, kad nebūtų nuosėdų, supilkite į mažus buteliukus, sandariai uždarykite kamštį ir laikykite rūsyje.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai