Juodųjų serbentų vynas
5 (4 įvertinimai)
10 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Juodųjų serbentų vynas yra vienas kvapniausių ir sodriausių vynų. Kaip pasigaminti juodųjų serbentų vyną namuose – sužinosite iš šio recepto. Esu tikras, kad nedaugelis galės atsisakyti taurės šio vyno – gili rubino spalva ir nuostabus aromatas apsuka galvą dar prieš pirmąjį gurkšnį! O pagrindinė problema gaminant juodųjų serbentų vyną – atsispirti ir neišgerti jo anksčiau laiko. Perskaitykite receptą ir gaminkite – gausite puikų vyną.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Juodieji serbentai3 kilogramai
-
Vanduo2 litrai
-
Cukrus500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išrūšiuokite serbentus – išmeskite visus lapus, šakeles ir pašalines šiukšles. Uogų plauti nebūtina – jų paviršiuje yra mielių, kurios prisideda prie rūgimo proceso.
-
2. Paruoškite minkštimą: sudėkite uogas į puodą ir minkykite bet kokiu patogiu būdu. Įpilkite litrą vandens, išmaišykite ir palikite 4 dienas. Periodiškai pamaišykite minkštimą.
-
Reklama
-
3. Praėjus nurodytam laikui, minkštimą perkoškite per sietelį ar marlę, įpilkite dar 1 litrą vandens, išmaišykite.
-
4. Supilstykite į švarius sausus butelius, suberkite cukrų. Ant kiekvieno užsidedame pirštinę su pradurtu pirštu ir pusantro mėnesio padedame į vėsią tamsią vietą.
-
Reklama
-
5. Perkoškite vyną, kad nebūtų nuosėdų, supilkite į mažus buteliukus, sandariai uždarykite kamštį ir laikykite rūsyje.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama