Juodųjų serbentų desertas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Šis juodųjų serbentų desertas – prancūzų aristokratų virtuvės klasika, tačiau gaminti jį namuose nėra itin skanu. Šis juodųjų serbentų desertas – mūsų šeimos mėgstamiausias. Liepos mėnesį, kai tuo pačiu metu yra ir juodųjų serbentų sezonas, ir karštasis sezonas, šis šaltas juodųjų serbentų desertas puikiai tiks. Šiek tiek rūgštokas, bet labai skanus.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Juodųjų serbentų tyrė su cukrumi200 gramų
-
Kiaušinio baltymai3 vnt
-
Grietinėlė 30%500 mililitrų
-
Švieži serbentai200 gramų
-
Cukraus pudra2 šaukštai
-
Citrina1 vnt
-
Juodųjų serbentų likeris1/2 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Šį skanų desertą paruošti labai paprasta. Norėdami pradėti, su cukrumi ištrintus juoduosius serbentus sudėkite į puodą ant silpnos ugnies, kad jie šiek tiek suminkštėtų. Blenderiu pradedame plakti kiaušinių baltymus ir palaipsniui plona srovele, toliau plakant, supilame išvirusius serbentus.
-
2. Kitame dubenyje išplakti grietinėlę, likerį ir cukrų. Tada sumaišykite dviejų dubenėlių turinį – baltymų ir grietinėlės mišinius. Maišykite, bet ne trintuvu, o rankomis, paprastu šaukštu.
-
Reklama
-
3. Imame specialią šaldymui skirtą formą (kaip ji atrodo žiūrėkite nuotraukoje) ir dedame į ją gautą masę. Jei norite, į kiekvieną formą galite įdėti po kelis serbentus. Formą padėkite į šaldiklį 4-5 valandoms, kad sustingtų.
-
4. Prieš patiekiant, reikia paruošti padažą. Norėdami tai padaryti, šaldytus serbentus sumalkite trintuvu, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių ir vandens.
-
Reklama
-
5. Tai štai, išimame desertą iš šaldiklio, apverčiame formeles, ant viršaus pilame paruoštą padažą – ir ant stalo. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama