Picos padažas
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Papasakosiu, kaip pasigaminti picos padažą – tokį, koks ruošiamas geruose italų restoranuose ir picerijose. Dėl šio lengvo picos padažo jūsų pica bus dešimt kartų skanesnė! Ruošdami picą beveik visi mūsų tautiečiai orientuojasi tik į du komponentus – tešlą ir užpilą (įdarą). Tačiau italai žino, kad gera pica susideda ne iš dviejų, o iš trijų komponentų – dviejų aukščiau ir padažo. Picos padažas yra viena iš skanios itališkos picos gaminimo paslapčių. Tiesą sakant, pats picos padažas yra visiškai neįmantrus, jį išsivirti gali bet kas. Tačiau kiek ji praturtina picos skonį – nenusakoma, geriau pabandyti. Taigi, jei staiga ruošiatės kepti picą - jums padės paprastas picos padažo receptas. Beje, picos padažą galima paruošti naudojimui ateityje ir užšaldyti - daugelyje picerijų tai daro.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Alyvuogių aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Česnakai1 skiltelė
-
Pomidorų tyrė700 gramų (pomidorų košė)
-
Pomidorų pasta200 gramų
-
Cukrus1/2 šaukštai
-
Sausi prieskoniai2 šaukštai (bazilikas, raudonėlis)
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame ant vidutinės ugnies 2 minutes pakepinkite smulkiai supjaustytą arba išspaustą česnaką, kol atsiras būdingas česnako aromatas.
-
2. Į puodą supilkite pomidorų tyrę (galite nusipirkti jau paruoštą, pomidorus galite sutarkuoti patys) ir pomidorų pastą, taip pat cukrų, druską ir norimus prieskonius.
-
Reklama
-
3. Padažą užvirinkite ant vidutinės ugnies.
-
4. Kai padažas užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir dar 10 minučių troškinkite padažą po dangčiu.
-
Reklama
-
5. Picos padažas paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama