Julienne bagete
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Šiame Julienne recepte batonas atlieka pagrindinį vaidmenį. Labai patogu, nes valgoma kartu su pačiu subtiliausiu grybų įdaru. Atkreipkite dėmesį į receptą! Rinkdamiesi batoną užkandžiui, pirmenybę teikite „vakarykščiam“. Išdžiūvusi duonos struktūra gerai išlaiko formą.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bagetas1 vnt
-
Grybai350 gramų (pievagrybiai, šaldyti)
-
Svogūnai1 vnt
-
Pienas2/3 stiklinės
-
Grietinė100 gramų (riebi)
-
Kvietiniai miltai0.5 šaukštai
-
Šoninė60 gramų (rūkyta)
-
Druskapagal skonį
-
Juodiejipagal skonį
-
Manų kruopos1 arbatinis šaukštelis (kepimo skardos apibarstymui)
-
Aliejus30 mililitrų (+1 šaukštelis keptuvės patepimui)
-
Sūris40~50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Sudėkite grybus į svogūnus. Aš naudojau šaldytus, bet galite jūs naudoti ir šviežius. Troškinkite, kol skystis išgaruos.
-
4. Šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į keptuvę su svogūnais ir grybais. Kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
5. Pabaigoje įdarą pasūdykite, įberkite pipirų, įdėkite grietinės. Išmaišykite.
-
6. Suberkite miltus, vėl išmaišykite. Maišydami kaitinkite 5 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies. Atidėkite.
-
Reklama
-
7. Batoną supjaustykite 3-4 cm gabalėliais.
-
8. Į dubenį supilkite pieną, pasūdykite pagal skonį. Batono gabalėlį, vieną pusę, pamerkite į pieną 5-7 sekundėms ir iš karto išimkite.
-
Reklama
-
9. Pirštais išimkite batono minkštimą, bet ne kiaurai, o palikdami dugną.
-
10. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių. Paimkite kepimo skardą, sutepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu, pabarstykite manų kruopomis. Išdėliokite batono ruošinius ir užpildykite grybų įdaru. Ant viršaus užtepkite tarkuoto kietojo sūrio. Pašaukite į orkaitę 5-7 minutėms, kol sūris išsilydys.
-
Reklama
-
11. Pasibaigus laikui, išimkite kepimo skardą su užkandžiu.
-
12. Perkelkite į lėkštę.
-
13. Patiekite šiltą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama