Jogurto ir agurkų padažas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
10 min.
Apie receptą
Jogurto ir agurkų padažas – tai padažas, kuris idealiai tinka salotoms pagardinti, taip pat patiekti prie ant grotelių keptų patiekalų. Gaivus ir lengvas, puikiai dera su mėsa. Mūsų šeimoje jogurto ir agurkų padažas yra tradicinis padažas patiekalams, kuriuos gaminame ant grotelių ar šašlykų. Prie šio padažo stebuklingai dera kepta mėsa ir keptos daržovės. Žinau, kad graikų virtuvėje yra labai panašus padažas ir jis vadinamas tzatziki, tačiau šis padažas iš jogurto ir agurkų yra panašus, bet šiek tiek kitoks.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkas1 vnt
-
Jogurtas1 puodelis
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Česnakai1 skiltelė
-
Kmynai1 šaukštelis
-
Citrina1/2 vnt
-
Kajeno pipirai1 žiupsnelis
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite agurką.
-
2. Agurką supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Agurkus sudėkite į dubenį ir pabarstykite druska. Palikite 10 minučių. Per tą laiką agurkai, veikiami druskos, išskirs skysčio perteklių, kurį reikės nupilti.
-
4. Kmynų sėklas sumalkite grūstuvėje.
-
Reklama
-
5. Į nedidelį dubenį sudėkite jogurtą ir kmynus.
-
6. Įpilkite šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės ir citrinos sulčių.
-
Reklama
-
7. Ten taip pat išspauskite česnaką.
-
8. Galiausiai į dubenį įpilkite kajeno pipirų ir alyvuogių aliejaus.
-
Reklama
-
9. Išmaišykite.
-
10. Reikia labai kruopščiai išmaišyti. kad visi ingredientai būtų tolygiai susimaišę.
-
Reklama
-
11. Sudėkite agurkus.
-
12. Išmaišykite ir padažas paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama