Jogurtinis pyragas su ananasais
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Jogurtinis pyragas su ananasais bus nepamainomas norintiems išlaikyti figūrą ir tuo pačiu pasilepinti kuo nors saldžiu, nes 100 g šio pyrago yra tik 175 kcal! Pagrindas, jogurtas ir vaisiai – geriausias pyragas! Jogurtinis pyragas puikiai tinka lengvam kepiniui, nes jam nereikia sviestinio kremo ar stipraus glaisto. Šis pyragas yra labai švelnus dėl želė, dėl kurios šis pyragas yra mažai kaloringas. Kaip įdarą galite naudoti ne tik ananasus, bet ir kitus sezoninius vaisius, tokius kaip persikai, kriaušės ar braškės. Labai patariu vartoti natūralų jogurtą, nes nuo jo želė bus skanesnė. Žemiau sužinosite, kaip pasigaminti pyragą.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Natūralus jogurtas600 gramų
-
Grietinėlė 33%400 gramų
-
Želatina35 gramų (25 g grietinėlei, 10 g želė)
-
Kvietiniai miltai50 gramų
-
Cukrus180 gramų (50 g tešlai, 130 g grietinėlei)
-
Vanduo120 gramų (70 g grietinėlei, 50 g želė)
-
Kepimo milteliai3 gramai
-
Vanilinis cukrus20 gramų (10 g tešlai, 10 g grietinėlei)
-
Krakmolas20 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Ananasų žiedai565 gramų
-
Ananasų gabaliukai565 gramų
-
Ananasų sirupas300 gramų
Gaminimo eiga
-
1. Želatiną užpilti šaltu virintu vandeniu, išmaišyti ir palikti išbrinkti. Išsijotus miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais. Kambario temperatūros kiaušinius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi 5 minutes.
-
2. Atsargiai įmaišykite į miltų mišinį keliais kartais. Spyruoklinės formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite į ją tešlą. Pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
-
Reklama
-
3. Palikite biskvitą formoje 10 minučių, tada peiliu išimkite į lėkštę. Spyruoklinės formos šoną apvyniokite maistine plėvele ir apvyniokite pyragą. Jogurtą sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
-
4. Želatiną ištirpinkite vandens vonelėje ir supilkite į jogurto mišinį. Atšaldytą grietinėlę išplakite atvėsintame dubenyje iki purios masės ir kelis kartus supilkite šiek tiek šaldytą jogurto mišinį.
-
Reklama
-
5. Biskvitą patepkite kremo sluoksniu, iš šonų išdėliokite ananaso pusžiedžius. Paskirstykite visą grietinėlę ir šaldykite 2 valandas. Želatiną vėl užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite išbrinkti.
-
6. Į karštą ananasų sirupą supilkite želatiną ir visiškai atvėsinkite. Papuoškite pyragą ananaso gabalėliais ir supilkite atvėsusią želė. Tortą dėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama