Įprastas plovas
4.6 (6 įvertinimai)
10 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Pagaminti šį skanų ir sotų patiekalą nėra nieko sudėtingo, svarbiausia laikytis pagrindinių gaminimo taisyklių. Rezultatas maloniai nustebins jus ir jūsų šeimą. Tikras plovas gaminamas iš ėrienos ir pridedant daug aromatinių prieskonių. Tačiau ne visi mėgsta ėrieną, o gauti geros mėsos ne visada įmanoma. O aš noriu plovo... Taigi virkime plovą iš kiaulienos, prie kurios esame įpratę.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos minkštimas1,5 kilogramo
-
Ryžiai1 kilogramas
-
Svogūnai1 kilogramas
-
Morkos1 kilogramas
-
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus300 mililitrų
-
Prieskoniai plovui2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska2 arbatiniai šaukšteliai
-
Karštas vanduo1,5 litro
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Tada supjaustykite mažais, maždaug 4 cm gabalėliais.
-
2. Morkas nulupkite ir supjaustykite plonomis, apie 0,5 cm storio juostelėmis.
-
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais ar smulkiau.
-
4. Geriausia plovą virti, žinoma, katile. Bet galite storasienėje keptuvėje. Į katilą ar puodą supilkite aliejų ir pakaitinkite ant stiprios ugnies. Į karštą aliejų įmeskite šiek tiek svogūno ir pakepinkite iki tamsiai rudos spalvos. Tada svogūną išimame iš katilo.
-
Reklama
-
5. Įdėkite mėsą į karštą aliejų.
-
6. Po 3 minučių išmaišykite ir toliau kepkite ant stiprios ugnies iki mėgstamo apskrudimo. Juk kažkam patinka švelniai apskrudusi mėsa, o kažkam – stipriai apkepti gabaliukai.
-
Reklama
-
7. Mėsa apkepama, suberiame svogūną ir išmaišome. Kepkite 5-7 minutes. Nepamirškite maišyti, nes gaminame ant didelės ugnies!
-
8. Dabar pridėkime morkų juosteles. Viską sumaišyti ir kepti. Virkite, kol morkos apskrus arba suminkštės. Vėlgi, kaip jums patinka.
-
Reklama
-
9. O dabar įpilkite maždaug pusantros-dvi stiklines karšto vandens, šaukštelį druskos. Leiskite troškintis 15-20 minučių uždengę ant vidutinės ugnies.
-
10. Kruopščiai nuplaukite ryžius po tekančiu vandeniu, kad iš jų išplautumėte visą krakmolą. Kad garantuotai gausite plovą, o ne košę, geriau imkite plikytus ryžius. Nuplautus ryžius sudedame į katilą.
-
Reklama
-
11. Išlyginkite ryžius ir įpilkite karšto vandens. Skystis turi padengti ryžius apie 2,5 cm. Įberkite druskos. Virkite be dangčio ant vidutinės ugnies.
-
12. Kai skystis užverda ir ryžiai atsiduria paviršiuje, sustumiame į mažą kaupelį. Šaukšto rankena padarome kelias skylutes iki katilo ar keptuvės dugno. Ir sandariai uždarykite plovą dangčiu. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite dar 20 min. Tada išjunkite ugnį ir leiskite plovui pastovėti dar 15 minučių.
-
13. Išdėliokite plovą lėkštėse arba paskleiskite viename dideliame inde. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama