Įdarytos paprikos folijoje

Įdarytos paprikos folijoje

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Galbūt kas nors mėgsta tokias paprikas gaminti tradiciniu būdu ant viryklės, bet man daug patogiau tai daryti orkaitėje, o kad paprikos greičiau iškeptų, reikia uždengti su folija. Tokios paprikos yra vienas mėgstamiausių mano patiekalų, visada valgau su dideliu malonumu, todėl niekada netingiu pasigaminti šio skanaus patiekalo. Tikėkite ar ne, po folija keptos įdarytos paprikos yra nepaprastai skanios, man ir visai šeimai šis patiekalas labai patinka.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Paprikos
    6 vnt
  • Malta mėsa
    800 gramų (jautiena + kiauliena)
  • Sūris ,,Parmezanas,,
    200 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt (1
  • Morkos
    1 vnt
  • Buljonas
    300 mililitrų
  • Pomidorų pasta
    8 šaukštai (1
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Krapai švieži
    30 gramų
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Taigi, pradėkime nuo paprikų paruošimo, tam pašaliname kotelį, nupjauname vietą, kur jis buvo pritvirtintas. Po to atsargiai išimkite sėk...
    1. Taigi, pradėkime nuo paprikų paruošimo, tam pašaliname kotelį, nupjauname vietą, kur jis buvo pritvirtintas. Po to atsargiai išimkite sėklas ir paprikas nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  • Taip pat reikia nupjauti nedidelį gabalėlį nuo apačios, kad paprikos būtų stabilesnės.
    2. Taip pat reikia nupjauti nedidelį gabalėlį nuo apačios, kad paprikos būtų stabilesnės.
  • Reklama
  • Tada nuvalykite svogūną ir smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite.
    3. Tada nuvalykite svogūną ir smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite.
  • Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
    4. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Dabar sudėkite faršą į gilų dubenį, į jį sudėkite keptas daržoves, tarkuotą parmezaną, smulkintus krapus ir česnaką, ryžius, pomidorų pas...
    5. Dabar sudėkite faršą į gilų dubenį, į jį sudėkite keptas daržoves, tarkuotą parmezaną, smulkintus krapus ir česnaką, ryžius, pomidorų pastą, praskiestą 100 ml vandens.
  • Viską pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį, atsargiai išmaišykite faršą iki vientisos masės.
    6. Viską pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį, atsargiai išmaišykite faršą iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Tada imame gana gilią kepimo formą ir į ją pilame 300 ml sultinio, dedame maltų pipirų ir pomidorų pastos.
    7. Tada imame gana gilią kepimo formą ir į ją pilame 300 ml sultinio, dedame maltų pipirų ir pomidorų pastos.
  • Viską gerai išmaišome ir į šią masę dedame pusžiedžiais supjaustytą svogūną - dabar padažas paruoštas.
    8. Viską gerai išmaišome ir į šią masę dedame pusžiedžiais supjaustytą svogūną - dabar padažas paruoštas.
  • Reklama
  • Tada įdarykite papriką malta mėsa ir sudėkite į formą.
    9. Tada įdarykite papriką malta mėsa ir sudėkite į formą.
  • Į kiekvieną pipirą įpilkite po šaukštą pomidorų pastos.
    10. Į kiekvieną pipirą įpilkite po šaukštą pomidorų pastos.
  • Reklama
  • Paprikas apdengiame nupjauta dalimi, prie kurios buvo pritvirtintas kotelis.
    11. Paprikas apdengiame nupjauta dalimi, prie kurios buvo pritvirtintas kotelis.
  • Formą labai sandariai uždengiame folija ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190-200 laipsnių, pipirus kepame apie valandą.
    12. Formą labai sandariai uždengiame folija ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190-200 laipsnių, pipirus kepame apie valandą.
  • Pasibaigus laikui, nuimkite foliją ir dar pusvalandį kepkite paprikas be jos.
    13. Pasibaigus laikui, nuimkite foliją ir dar pusvalandį kepkite paprikas be jos.
  • Reklama
  • Na, o tada, kaip įprasta, į lėkštę sudėkite kvapiąsias paprikas ir patiekite su grietine. Gero apetito!
    14. Na, o tada, kaip įprasta, į lėkštę sudėkite kvapiąsias paprikas ir patiekite su grietine. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai