Įdarytos paprikos folijoje
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Galbūt kas nors mėgsta tokias paprikas gaminti tradiciniu būdu ant viryklės, bet man daug patogiau tai daryti orkaitėje, o kad paprikos greičiau iškeptų, reikia uždengti su folija. Tokios paprikos yra vienas mėgstamiausių mano patiekalų, visada valgau su dideliu malonumu, todėl niekada netingiu pasigaminti šio skanaus patiekalo. Tikėkite ar ne, po folija keptos įdarytos paprikos yra nepaprastai skanios, man ir visai šeimai šis patiekalas labai patinka.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Paprikos6 vnt
-
Malta mėsa800 gramų (jautiena + kiauliena)
-
Sūris ,,Parmezanas,,200 gramų
-
Svogūnai2 vnt (1
-
Morkos1 vnt
-
Buljonas300 mililitrų
-
Pomidorų pasta8 šaukštai (1
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Krapai švieži30 gramų
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Taigi, pradėkime nuo paprikų paruošimo, tam pašaliname kotelį, nupjauname vietą, kur jis buvo pritvirtintas. Po to atsargiai išimkite sėklas ir paprikas nuplaukite po tekančiu vandeniu.
-
2. Taip pat reikia nupjauti nedidelį gabalėlį nuo apačios, kad paprikos būtų stabilesnės.
-
Reklama
-
3. Tada nuvalykite svogūną ir smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite.
-
4. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Dabar sudėkite faršą į gilų dubenį, į jį sudėkite keptas daržoves, tarkuotą parmezaną, smulkintus krapus ir česnaką, ryžius, pomidorų pastą, praskiestą 100 ml vandens.
-
6. Viską pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį, atsargiai išmaišykite faršą iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Tada imame gana gilią kepimo formą ir į ją pilame 300 ml sultinio, dedame maltų pipirų ir pomidorų pastos.
-
8. Viską gerai išmaišome ir į šią masę dedame pusžiedžiais supjaustytą svogūną - dabar padažas paruoštas.
-
Reklama
-
9. Tada įdarykite papriką malta mėsa ir sudėkite į formą.
-
10. Į kiekvieną pipirą įpilkite po šaukštą pomidorų pastos.
-
Reklama
-
11. Paprikas apdengiame nupjauta dalimi, prie kurios buvo pritvirtintas kotelis.
-
12. Formą labai sandariai uždengiame folija ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190-200 laipsnių, pipirus kepame apie valandą.
-
13. Pasibaigus laikui, nuimkite foliją ir dar pusvalandį kepkite paprikas be jos.
-
Reklama
-
14. Na, o tada, kaip įprasta, į lėkštę sudėkite kvapiąsias paprikas ir patiekite su grietine. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama