Įdaryti porai
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Visi esame įpratę kepti daržoves su mėsa. Ir šiandien noriu pasiūlyti pasigaminti ne visai pažįstamą daržovę, būtent porą. Tai bus skanu ir neįprasta. Įdaryti porai išeina labai minkšti, su traškiu viršumi ir keptu dugnu. Būtinai naudokite sūrį, kad jis gerai ištirptų ir būtų aštraus skonio. Galite pridėti bet kokių prieskonių pagal savo skonį.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Porai (kotelis)1 vnt (balta dalis 10 cm.)
-
Malta mėsa400 gramų
-
Kietasis sūris80 gramų (įdaras
-
Manai2 šaukštai
-
Grietinė2 šaukštai
-
Petražolės10 gramų
-
Džiūvėsėliai2 šaukštai
-
Aliejus1 šaukštas (formų tepimui)
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Prie poro nupjaukite galiuką ir 9-10 centimetrų ilgio baltąją dalį. Išilgai perpjaukite į dvi dalis ir išardykite į mažus gabalėlius.
-
Reklama
-
3. Į dubenį sudėkite faršą, kiaušinį, manų kruopas ir grietinę.
-
4. Viską pasūdykite, pipiruokite, suberkite smulkiai pjaustytus žalumynus ir pusę sutarkuoto sūrio. Viską gerai išmaišykite ir išplakite.
-
Reklama
-
5. Porą įdarykite malta mėsa ir vienu sluoksniu sudėkite į indą, išteptą augaliniu aliejumi ir pabarstytą puse džiūvėsėlių.
-
6. Įdaryto svogūno viršų aptepkite grietine ir pabarstykite likusiais džiūvėsėliais.
-
Reklama
-
7. Formą uždenkite folija ir pašaukite į karštą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
-
8. Įdaryto svogūno viršų pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę.
-
Reklama
-
9. Kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos. Po kurio laiko išimkite įdarytus porus iš orkaitės ir patiekite.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama