Grybai žiemai
4.7 (4 įvertinimai)
1 Porcija
1 val.
Apie receptą
Grybus galima ne tik marinuoti, džiovinti ir kepti. Siūlau juos konservuoti, kad jie būtų praktiškai švieži. O žiemą galima išsivirti nuostabią grybų sriubą. Grybai yra tankūs, stiprūs ir beveik kaip švieži. Naudojant, tereikia nupilti skystį ir kepti keptuvėje su aliejumi. O tada su jais galima kepti bulves, virti grybų sriubą ar dėti kepant mėsą. Tokius ruošinius reikia laikyti šaltoje ir tamsioje vietoje.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grybai1 kilogramas
-
Druska1 šaukštas
-
Vanduo500 mililitrų
-
Actas 9%8 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Grybus išrūšiuokite, atsargiai išvalykite, nuplaukite šiltu vandeniu ir sudėkite į puodą. Jei grybai dideli, supjaustykite gabalėliais. Supilkite vandenį ir padėkite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, pasūdykite ir virkite 20 minučių, nugriebdami putas. Nusausinkite kiaurasamtyje ir leiskite sultiniui visiškai nuvarvėti.
-
Reklama
-
3. Supilkite vandenį į švarų nerūdijančio plieno puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies, užvirinkite. Supilkite actą ir virkite 1 minutę, nukelkite nuo ugnies.
-
4. Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje kartu su soda ir supilkite į juos 1 centimetro aukščio vandens. Įdėkite į mikrobangų krosnelę, įjunkite visu galingumu 4 minutėms, kad sterilizuotumėte. Virkite dangčius ant viryklės 10 minučių.
-
Reklama
-
5. Grybus išdėliokite į sterilizuotus stiklainius ir iki viršaus užpilkite karštu marinatu. Viršų uždenkite išvirtais dangteliais, bet stiklainių neužsukite.
-
6. Į puodą supilkite šiltą vandenį, ant dugno uždėkite švarų skudurėlį. Į puodą sudėkite stiklainius su grybais. Vanduo turi pasiekti pečius. Nustatykite vidutinę ugnį ir sterilizuokite lėtai virinant 15 minučių, kol ant stiklinės viduje pasirodys burbuliukai.
-
Reklama
-
7. Išimkite stiklainius iš puodo ir sandariai uždarykite.
-
8. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir suvyniokite, palikite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
9. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama