Grybai žiemai

Grybai žiemai

4.7 (4 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Grybus galima ne tik marinuoti, džiovinti ir kepti. Siūlau juos konservuoti, kad jie būtų praktiškai švieži. O žiemą galima išsivirti nuostabią grybų sriubą. Grybai yra tankūs, stiprūs ir beveik kaip švieži. Naudojant, tereikia nupilti skystį ir kepti keptuvėje su aliejumi. O tada su jais galima kepti bulves, virti grybų sriubą ar dėti kepant mėsą. Tokius ruošinius reikia laikyti šaltoje ir tamsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grybai
    1 kilogramas
  • Druska
    1 šaukštas
  • Vanduo
    500 mililitrų
  • Actas 9%
    8 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Grybus išrūšiuokite, atsargiai išvalykite, nuplaukite šiltu vandeniu ir sudėkite į puodą. Jei grybai dideli, supjaustykite gabalėliais. S...
    2. Grybus išrūšiuokite, atsargiai išvalykite, nuplaukite šiltu vandeniu ir sudėkite į puodą. Jei grybai dideli, supjaustykite gabalėliais. Supilkite vandenį ir padėkite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, pasūdykite ir virkite 20 minučių, nugriebdami putas. Nusausinkite kiaurasamtyje ir leiskite sultiniui visiškai nuvarvėti.
  • Reklama
  • Supilkite vandenį į švarų nerūdijančio plieno puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies, užvirinkite. Supilkite actą ir virkite 1 minutę, nu...
    3. Supilkite vandenį į švarų nerūdijančio plieno puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies, užvirinkite. Supilkite actą ir virkite 1 minutę, nukelkite nuo ugnies.
  • Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje kartu su soda ir supilkite į juos 1 centimetro aukščio vandens. Įdėkite į mikrobangų kros...
    4. Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje kartu su soda ir supilkite į juos 1 centimetro aukščio vandens. Įdėkite į mikrobangų krosnelę, įjunkite visu galingumu 4 minutėms, kad sterilizuotumėte. Virkite dangčius ant viryklės 10 minučių.
  • Reklama
  • Grybus išdėliokite į sterilizuotus stiklainius ir iki viršaus užpilkite karštu marinatu. Viršų uždenkite išvirtais dangteliais, bet stikl...
    5. Grybus išdėliokite į sterilizuotus stiklainius ir iki viršaus užpilkite karštu marinatu. Viršų uždenkite išvirtais dangteliais, bet stiklainių neužsukite.
  • Į puodą supilkite šiltą vandenį, ant dugno uždėkite švarų skudurėlį. Į puodą sudėkite stiklainius su grybais. Vanduo turi pasiekti pečius...
    6. Į puodą supilkite šiltą vandenį, ant dugno uždėkite švarų skudurėlį. Į puodą sudėkite stiklainius su grybais. Vanduo turi pasiekti pečius. Nustatykite vidutinę ugnį ir sterilizuokite lėtai virinant 15 minučių, kol ant stiklinės viduje pasirodys burbuliukai.
  • Reklama
  • Išimkite stiklainius iš puodo ir sandariai uždarykite.
    7. Išimkite stiklainius iš puodo ir sandariai uždarykite.
  • Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir suvyniokite, palikite visiškai atvėsti.
    8. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir suvyniokite, palikite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Sėkmės ruošiantis!
    9. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai