Grybai žiemai

Grybai žiemai

4.7 (4 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Grybus galima ne tik marinuoti, džiovinti ir kepti. Siūlau juos konservuoti, kad jie būtų praktiškai švieži. O žiemą galima išsivirti nuostabią grybų sriubą. Grybai yra tankūs, stiprūs ir beveik kaip švieži. Naudojant, tereikia nupilti skystį ir kepti keptuvėje su aliejumi. O tada su jais galima kepti bulves, virti grybų sriubą ar dėti kepant mėsą. Tokius ruošinius reikia laikyti šaltoje ir tamsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grybai
    1 kilogramas
  • Druska
    1 šaukštas
  • Vanduo
    500 mililitrų
  • Actas 9%
    8 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Grybus išrūšiuokite, atsargiai išvalykite, nuplaukite šiltu vandeniu ir sudėkite į puodą. Jei grybai dideli, supjaustykite gabalėliais. S...
    2. Grybus išrūšiuokite, atsargiai išvalykite, nuplaukite šiltu vandeniu ir sudėkite į puodą. Jei grybai dideli, supjaustykite gabalėliais. Supilkite vandenį ir padėkite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, pasūdykite ir virkite 20 minučių, nugriebdami putas. Nusausinkite kiaurasamtyje ir leiskite sultiniui visiškai nuvarvėti.
  • Reklama
  • Supilkite vandenį į švarų nerūdijančio plieno puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies, užvirinkite. Supilkite actą ir virkite 1 minutę, nu...
    3. Supilkite vandenį į švarų nerūdijančio plieno puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies, užvirinkite. Supilkite actą ir virkite 1 minutę, nukelkite nuo ugnies.
  • Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje kartu su soda ir supilkite į juos 1 centimetro aukščio vandens. Įdėkite į mikrobangų kros...
    4. Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje kartu su soda ir supilkite į juos 1 centimetro aukščio vandens. Įdėkite į mikrobangų krosnelę, įjunkite visu galingumu 4 minutėms, kad sterilizuotumėte. Virkite dangčius ant viryklės 10 minučių.
  • Reklama
  • Grybus išdėliokite į sterilizuotus stiklainius ir iki viršaus užpilkite karštu marinatu. Viršų uždenkite išvirtais dangteliais, bet stikl...
    5. Grybus išdėliokite į sterilizuotus stiklainius ir iki viršaus užpilkite karštu marinatu. Viršų uždenkite išvirtais dangteliais, bet stiklainių neužsukite.
  • Į puodą supilkite šiltą vandenį, ant dugno uždėkite švarų skudurėlį. Į puodą sudėkite stiklainius su grybais. Vanduo turi pasiekti pečius...
    6. Į puodą supilkite šiltą vandenį, ant dugno uždėkite švarų skudurėlį. Į puodą sudėkite stiklainius su grybais. Vanduo turi pasiekti pečius. Nustatykite vidutinę ugnį ir sterilizuokite lėtai virinant 15 minučių, kol ant stiklinės viduje pasirodys burbuliukai.
  • Reklama
  • Išimkite stiklainius iš puodo ir sandariai uždarykite.
    7. Išimkite stiklainius iš puodo ir sandariai uždarykite.
  • Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir suvyniokite, palikite visiškai atvėsti.
    8. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir suvyniokite, palikite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Sėkmės ruošiantis!
    9. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai