Grybai su kreminiu padažu

Grybai su kreminiu padažu

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Nežinote, ką gaminti kaip pagrindinį patiekalą pietums ar vakarienei su mėgstamu garnyru? Išbandykite šį paprastą grybų receptą kreminiame padaže, kuris puikiai dera su makaronais. Štai klasikinis grybų su kreminiu padažu receptas – paprastas, bet kartu ir labai apetitiškas. Jei pageidaujate, galite papildyti šią parinktį įvairiomis šviežiomis arba džiovintomis žolelėmis. Šiame recepte naudojami įvairūs grybai, kuriuos tiesiog turite po ranka.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grybai
    350~400 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Sultinys arba vanduo
    50 mililitrų
  • Grietinėlė
    100 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Aliejus
    pagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Grybus nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
    1. Grybus nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Į keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite grybus. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol taps traškūs.
    2. Į keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite grybus. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol taps traškūs.
  • Reklama
  • Iškeptus grybus išimkite iš keptuvės, perkelkite į lėkštę ir kuriam laikui atidėkite.
    3. Iškeptus grybus išimkite iš keptuvės, perkelkite į lėkštę ir kuriam laikui atidėkite.
  • Į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Recepte geriau naudoti daugiau svogūnų, nes jie...
    4. Į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Recepte geriau naudoti daugiau svogūnų, nes jie patiekalui suteikia ypatingo pikantiškumo. Į keptuvę sudėkite svogūną.
  • Reklama
  • Susmulkinkite česnaką ir suberkite į svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
    5. Susmulkinkite česnaką ir suberkite į svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
  • Į keptuvę įpilkite šiek tiek sultinio (galite nenaudoti jokio papildomo skysčio, tada padažas bus tirštesnis ir sodresnis).
    6. Į keptuvę įpilkite šiek tiek sultinio (galite nenaudoti jokio papildomo skysčio, tada padažas bus tirštesnis ir sodresnis).
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite grietinėlę. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.
    7. Į keptuvę supilkite grietinėlę. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.
  • Grybus sudėkite į keptuvę ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 3 minutes.
    8. Grybus sudėkite į keptuvę ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 3 minutes.
  • Reklama
  • Jei grybai patiekiami su makaronais, kaip šiuo atveju, tai juos išvirus galima iškart dėti į keptuvę.
    9. Jei grybai patiekiami su makaronais, kaip šiuo atveju, tai juos išvirus galima iškart dėti į keptuvę.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai