Grybai kaimiškai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Paprastas, švelnus ir labai aromatingas patiekalas iš pačių paprasčiausių ingredientų. Jis paruošiamas greitai ir lengvai. Tai puikus garnyras arba visi pietūs ar vakarienė. Maisto gaminimui tinka bet kokie švieži miško grybai arba šaldyti. Jei norite, į grybus galite pridėti svogūnų ir žolelių. Imkite tirštą ir riebią grietinę, kitaip ji gali išsiskirti troškinant. Patiekalą geriausia patiekti karštą.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miško grybai300 gramų
-
Sviestas30 gramų
-
Grietinė100 gramų (20% riebumo)
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Svogūnų laiškaipagal skonį
-
Bulvės4 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Grybus kruopščiai rūšiuokite, pašalinkite ištižusius ir sukirmijusius. Nupjaukite užterštas vietas ir gerai nuplaukite.
-
2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir virkite, kol suminkštės ant vidutinės ugnies pasūdytame vandenyje. Nusausinkite sultinį ir visiškai atvėsinkite bulves. Atvėsusias bulves supjaustykite griežinėliais ir apkepkite iš abiejų pusių augaliniame aliejuje. Iškeptas bulves sudėkite į kepimo indą.
-
Reklama
-
3. Po bulvių dedame sviestą, grybus, pasūdome ir kepame ant vidutinės ugnies 7-10 min., kol išgaruos skystis ir apkepiname.
-
4. Į grybus supilkite grietinę, viską pasūdykite, pipiruokite ir išmaišykite. Grybus troškinkite ant vidutinės ugnies maišydami 3-4 minutes.
-
Reklama
-
5. Grybus sudėkite į formą su bulvėmis ir tolygiai paskirstykite.
-
6. Formą su grybais dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 7-12 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Gatavus grybus išimkite iš orkaitės, pabarstykite pjaustytais svogūnų laiškais ir patiekite.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama