Grikių košė orkaitėje

Grikių košė orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Grikiai – dažnas svečias ant mano stalo. Mėgstu šią košę dėl unikalaus skonio ir naudingų savybių. Neseniai radau naują receptą, kaip pasigaminti grikių košę orkaitėje. Likau patenkinta rezultatu. Visi žino ir gali gaminti grikius, jie patiekiami kaip garnyras prie mėsos, žuvies, su kotletais, dešrelėmis, taip pat su pienu, padažu arba dedami į sriubas. Man patinka gaminti košę orkaitėje, nes nereikia stovėti prie viryklės. Be to, mėsa kepama kartu su grikiais. Rezultatas – paruoštas patiekalas, kurį galima patiekti.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    400 gramų
  • Morkos
    1 vnt
  • Grikiai
    1 puodelis
  • Sviestas
    150 gramų
  • Saulėgrąžų aliejus
    30 mililitrų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Druska ir malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mėsą nuplaunu ir nusausinau rankšluosčiu, supjaustau nedideliais gabalėliais ir dedu į karštą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi.
    1. Mėsą nuplaunu ir nusausinau rankšluosčiu, supjaustau nedideliais gabalėliais ir dedu į karštą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi.
  • Kepkite gabalėlius ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
    2. Kepkite gabalėlius ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
  • Reklama
  • Nedidelį svogūną nulupu, nuplaunu ir supjaustau mažais kubeliais.
    3. Nedidelį svogūną nulupu, nuplaunu ir supjaustau mažais kubeliais.
  • Morkas nulupu, nuplaunu ir sutarkuoju stambia tarka.
    4. Morkas nulupu, nuplaunu ir sutarkuoju stambia tarka.
  • Reklama
  • Iš pradžių į keptą mėsą suberiu smulkintą svogūną, tada išmaišau.
    5. Iš pradžių į keptą mėsą suberiu smulkintą svogūną, tada išmaišau.
  • Praėjus porai minučių po svogūno, suberkite morkas ir vėl išmaišykite.
    6. Praėjus porai minučių po svogūno, suberkite morkas ir vėl išmaišykite.
  • Reklama
  • Mėsą gerai apkepu, kad išgaruotų skystis, įdedu gabalėlį sviesto (75 gramai).
    7. Mėsą gerai apkepu, kad išgaruotų skystis, įdedu gabalėlį sviesto (75 gramai).
  • Grikius užpilu trimis stiklinėmis vandens, dedu keptuvę ant ugnies ir verdu, kol skystis visiškai išgaruos po kiek praviru dangčiu. Kai k...
    8. Grikius užpilu trimis stiklinėmis vandens, dedu keptuvę ant ugnies ir verdu, kol skystis visiškai išgaruos po kiek praviru dangčiu. Kai košė beveik paruošta, nukeliu nuo ugnies ir paskirstau po puodus.
  • Reklama
  • Į kiekvieną dedu dar šiek tiek keptos mėsos ir gerai išmaišau. Puodus dedu į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 min.
    9. Į kiekvieną dedu dar šiek tiek keptos mėsos ir gerai išmaišau. Puodus dedu į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 min.
  • Puodus išimu iš orkaitės, į kiekvieną įdedu po gabalėlį sviesto, palieku porai minučių.
    10. Puodus išimu iš orkaitės, į kiekvieną įdedu po gabalėlį sviesto, palieku porai minučių.
  • Reklama
  • Po poros minučių grikius perkelkite į lėkštę ir papuoškite smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, patiekite patiekalą karštą.
    11. Po poros minučių grikius perkelkite į lėkštę ir papuoškite smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, patiekite patiekalą karštą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai