Grikių apkepas su malta mėsa
4.6 (3 įvertinimai)
4 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Niekas nenori valgyti vakarykščių grikių? Jokiu problemu! Paruoškite grikių apkepą su malta mėsa, tikrai niekas neatsisakys tokio patiekalo! Norite paįvairinti savo mitybą, kad per daug neišleistumėte brangiems produktams? Paruoškite grikių apkepą su malta mėsa iš to, kas yra po ranka. Galite gaminti ir iš vakarykščių grikių, ir virti šviežius – bus vienodai skanu. Faršą rinkitės savo nuožiūra, aš naudojau kiaulieną. Geros dienos!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grikiai2 stiklinės
-
Malta kiauliena300 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos2 vnt
-
Kiaušinis2 vnt
-
Pienas1 stiklinė
-
Kietasis sūrispagal skonį
-
Aliejus1 šaukštas
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje. Keptuvėje pakepinkite faršą su svogūnais. Prieskoniai pagal skonį.
-
2. Grikius paskirstome į aliejumi pateptą kepimo formą.
-
Reklama
-
3. Ant grikių uždėkite faršo su svogūnais mišinį.
-
4. Kiaušinius išplakite su pienu, įberkite žiupsnelį druskos. Mišinį supilkitge į būsimą apkepą ir palikite porą minučių, kad išmirktų. Tuo tarpu įkaitiname orkaitę ir 20 minučių dedame kepti apkepą. temperatūra 200 laipsnių.
-
Reklama
-
5. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, apkepą pabarstykite tarkuotu sūriu.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama