Grietinėje kepta žuvis su morkomis

Grietinėje kepta žuvis su morkomis

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Grietinėje kepta žuvis visada skani. O jei naudosite dviejų rūšių žuvį raudoną ir baltą, patiekalas taps elegantiškesnis. Su šviežiomis, sultingomis morkomis skanu kepti žuvį, mėsą ar paukštieną. Tokie patiekalai gali išsiversti be garnyro. Bet jei labai norite garnyro, iškepkite bulves. Kartu su žievele – joje daug vitaminų!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lašiša
    500 gramų (grynasis filė svoris)
  • Mėlynasis merlangas
    300 gramų (arba pollockas)
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Svogūnų laiškai
    2~3 vnt
  • Morkos
    4~5 vnt (mažos)
  • Grietinė
    250 gramų
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Ryžių miltai
    2~3 šaukštai
  • Aliejus
    2~3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Supjaustykite žuvį į švarią filė be odos, supjaustykite mažais gabalėliais ir pasūdykite.
    1. Supjaustykite žuvį į švarią filė be odos, supjaustykite mažais gabalėliais ir pasūdykite.
  • Morkas nulupkite ir supjaustykite stambiomis juostelėmis.
    2. Morkas nulupkite ir supjaustykite stambiomis juostelėmis.
  • Reklama
  • Svogūną smulkiau supjaustykite.
    3. Svogūną smulkiau supjaustykite.
  • Žuvies gabaliukus apvoliokite ryžių miltuose – kepant jie beveik nepridega, o aliejus išlieka švarus.
    4. Žuvies gabaliukus apvoliokite ryžių miltuose – kepant jie beveik nepridega, o aliejus išlieka švarus.
  • Reklama
  • Išsijokite miltų perteklių per sietelį.
    5. Išsijokite miltų perteklių per sietelį.
  • Žuvį porcijomis apkepkite dviejuose šaukštuose aliejaus, kol švelniai apskrus – po porą minučių iš kiekvienos pusės.
    6. Žuvį porcijomis apkepkite dviejuose šaukštuose aliejaus, kol švelniai apskrus – po porą minučių iš kiekvienos pusės.
  • Reklama
  • Likusiame aliejuje lengvai pakepinkite svogūnus ir morkas.
    7. Likusiame aliejuje lengvai pakepinkite svogūnus ir morkas.
  • Į keraminį indą dedame sluoksnį žuvies, po to – daržovių sluoksnį, kuris apibarstomas smulkintais svogūnų laiškais ir pan. Žuvį kaitaliok...
    8. Į keraminį indą dedame sluoksnį žuvies, po to – daržovių sluoksnį, kuris apibarstomas smulkintais svogūnų laiškais ir pan. Žuvį kaitaliokite sluoksniais pagal spalvą – baltą ir raudoną. Pipirų ir druskos pagal skonį.
  • Reklama
  • Grietinę supilkite į formą su žuvimi ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių – iki auksinės rudos spalvos.
    9. Grietinę supilkite į formą su žuvimi ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių – iki auksinės rudos spalvos.
  • Kaip garnyrą žuvies keptuvėje aliejuje apkepkite šviežias bulvių skilteles, pagal skonį pagardinkite stambia druska ir pipirais.
    10. Kaip garnyrą žuvies keptuvėje aliejuje apkepkite šviežias bulvių skilteles, pagal skonį pagardinkite stambia druska ir pipirais.
  • Reklama
  • Skanaus!
    11. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai