Greitas šokoladinis tortas
5 (5 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Mėgstate naminius tortus, bet nenorite daug laiko praleisti virtuvėje? Tuomet šis greito šokoladinio torto gaminimo variantas taps jums išsigelbėjimu. Štai labai paprastas ir greitas šokoladinio biskvito variantas. Tokiu atveju siūlau pyragėlius papildyti kremo pagrindo kremu, taip pat džiovintais vaisiais ir riešutais. Visada galite naudoti bet kokius jums patinkančius papildus. Šis receptas geras, nes tortą ant stalo galite patiekti praėjus valandai po gaminimo. Tortas bus puikus desertas prie arbatos visai šeimai.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai100 gramų
-
Cukrus150 gramų
-
Kakava60 gramų
-
Grietinė arba jogurtas120 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Kepimo milteliai1 Arbatinis šaukštelis
-
Druska1/2 arbatinius šaukštelius
-
Aliejus2.5 šaukštai
-
Grietinėlė 35%120 mililitrų
-
Cukraus pudraSkonis
-
Kukurūzų krakmolas1 arbatinis šaukštelis
-
Džiovinti vaisiai ir riešutai150~200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Visų pirma įjunkite orkaitę ir nustatykite 180 laipsnių temperatūrą. Užvirkite puodelį kavos ir atvėsinkite. Miltus persijokite į gilų dubenį.
-
2. Kitas – kakava.
-
Reklama
-
3. Suberkite soda ir kepimo miltelius.
-
4. Druska.
-
Reklama
-
5. Ir cukraus. Visus sausus ingredientus gerai išmaišykite.
-
6. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinį, grietinę (tinka ir jogurtas be priedų) ir augalinį aliejų.
-
Reklama
-
7. Supilkite kavą ir viską išplakite iki vientisos masės.
-
8. Sumaišykite su sausais ingredientais ir vėl gerai išplakite, kad tešloje nesusidarytų gumuliukų.
-
Reklama
-
9. Karščiui atsparią formą patepkite trupučiu aliejaus ir pabarstykite miltais. Išpilkite tešlą ir dėkite į orkaitę.
-
10. Pyragas iškepa gana greitai – 20-25 min. Svarbu, kad jis nebūtų sausas, todėl nereikia per daug laikyti orkaitėje. Tada perkelkite ant grotelių, kad atvėstų.
-
Reklama
-
11. Atvėsusį pyragą atsargiai perpjaukite į dvi dalis. Ant torto dėkite tolygų sluoksnį pagal skonį priedų – džiovintų vaisių, riešutų, cukatų, džiovintų ar šviežių uogų.
-
12. Su kremu viskas taip pat paprasta ir greita. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir kukurūzų krakmolu iki standžių putų. Tortą ištepkite kremu.
-
13. Uždenkite antruoju pyragu, aptepkite kremu ir papuoškite pagal skonį. Laiminga arbata!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama