Gira iš ruginės duonos be mielių
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
76 val.
Apie receptą
Saldi skani naminė gira. Daugelis nemėgsta mielių kvapo, todėl galite namuose pasigaminti tokią girą. Užvirinkite vandenį ir padarykite duonos trupinius. Sudėkite viską į stiklainį. Leiskite girai rūgti karštyje. Tada nukoškite ir atšaldykite. Perkošę susidariusio raugo neskubėkite išmesti. Dar kartą įpilkite razinų, cukraus ir vandens – ir antrą dieną gausite dar skanesnę girą. Ir taip toliau, kol nusibosta.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ruginė duona500 gramų
-
Vanduo2 litrai
-
Cukrus4 šaukštai
-
Razinospagal skonį (nebūtina)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Uždėkite vandenį ant ugnies, užvirinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
-
2. Duoną supjaustykite kubeliais ir šiek tiek padžiovinkite orkaitėje.
-
Reklama
-
3. Į trijų litrų butelį sudėkite džiovintą duoną, cukrų.
-
4. Užpildykite vandeniu, uždenkite marle ir palikite šiltai 2-3 dienas. Gira turėtų fermentuotis.
-
Reklama
-
5. Nuotraukoje matote paruoštą girą. Perkoškite, išpilstykite į butelius, sandariai uždarykite ir dar 10-12 valandų padėkite šiltai, kad susidarytų dujos. Atvėsinkite ir mėgaukitės. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama