Gira iš ruginės duonos be mielių

Gira iš ruginės duonos be mielių

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
76 val.

Apie receptą

Saldi skani naminė gira. Daugelis nemėgsta mielių kvapo, todėl galite namuose pasigaminti tokią girą. Užvirinkite vandenį ir padarykite duonos trupinius. Sudėkite viską į stiklainį. Leiskite girai rūgti karštyje. Tada nukoškite ir atšaldykite. Perkošę susidariusio raugo neskubėkite išmesti. Dar kartą įpilkite razinų, cukraus ir vandens – ir antrą dieną gausite dar skanesnę girą. Ir taip toliau, kol nusibosta.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ruginė duona
    500 gramų
  • Vanduo
    2 litrai
  • Cukrus
    4 šaukštai
  • Razinos
    pagal skonį (nebūtina)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Uždėkite vandenį ant ugnies, užvirinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
    1. Uždėkite vandenį ant ugnies, užvirinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  • Duoną supjaustykite kubeliais ir šiek tiek padžiovinkite orkaitėje.
    2. Duoną supjaustykite kubeliais ir šiek tiek padžiovinkite orkaitėje.
  • Reklama
  • Į trijų litrų butelį sudėkite džiovintą duoną, cukrų.
    3. Į trijų litrų butelį sudėkite džiovintą duoną, cukrų.
  • Užpildykite vandeniu, uždenkite marle ir palikite šiltai 2-3 dienas. Gira turėtų fermentuotis.
    4. Užpildykite vandeniu, uždenkite marle ir palikite šiltai 2-3 dienas. Gira turėtų fermentuotis.
  • Reklama
  • Nuotraukoje matote paruoštą girą. Perkoškite, išpilstykite į butelius, sandariai uždarykite ir dar 10-12 valandų padėkite šiltai, kad sus...
    5. Nuotraukoje matote paruoštą girą. Perkoškite, išpilstykite į butelius, sandariai uždarykite ir dar 10-12 valandų padėkite šiltai, kad susidarytų dujos. Atvėsinkite ir mėgaukitės. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai