Gira iš ruginės duonos be mielių

Gira iš ruginės duonos be mielių

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
76 val.

Apie receptą

Saldi skani naminė gira. Daugelis nemėgsta mielių kvapo, todėl galite namuose pasigaminti tokią girą. Užvirinkite vandenį ir padarykite duonos trupinius. Sudėkite viską į stiklainį. Leiskite girai rūgti karštyje. Tada nukoškite ir atšaldykite. Perkošę susidariusio raugo neskubėkite išmesti. Dar kartą įpilkite razinų, cukraus ir vandens – ir antrą dieną gausite dar skanesnę girą. Ir taip toliau, kol nusibosta.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ruginė duona
    500 gramų
  • Vanduo
    2 litrai
  • Cukrus
    4 šaukštai
  • Razinos
    pagal skonį (nebūtina)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Uždėkite vandenį ant ugnies, užvirinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
    1. Uždėkite vandenį ant ugnies, užvirinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  • Duoną supjaustykite kubeliais ir šiek tiek padžiovinkite orkaitėje.
    2. Duoną supjaustykite kubeliais ir šiek tiek padžiovinkite orkaitėje.
  • Reklama
  • Į trijų litrų butelį sudėkite džiovintą duoną, cukrų.
    3. Į trijų litrų butelį sudėkite džiovintą duoną, cukrų.
  • Užpildykite vandeniu, uždenkite marle ir palikite šiltai 2-3 dienas. Gira turėtų fermentuotis.
    4. Užpildykite vandeniu, uždenkite marle ir palikite šiltai 2-3 dienas. Gira turėtų fermentuotis.
  • Reklama
  • Nuotraukoje matote paruoštą girą. Perkoškite, išpilstykite į butelius, sandariai uždarykite ir dar 10-12 valandų padėkite šiltai, kad sus...
    5. Nuotraukoje matote paruoštą girą. Perkoškite, išpilstykite į butelius, sandariai uždarykite ir dar 10-12 valandų padėkite šiltai, kad susidarytų dujos. Atvėsinkite ir mėgaukitės. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai