Gira iš išrūgų

Gira iš išrūgų

3.5 (4 įvertinimai)

3 Porcijos
24 val.

Apie receptą

Jei mėgstate gerti girą, bet įprastos duonos gira nėra pasirinkimas, atkreipkite dėmesį į šį receptą. Išrūgų gira yra daug sveikesnė, nors ir neįprasto skonio. Gira yra neįprasto skonio, o jei ruginė duona neapkepta, gira išeina balkšva. Jei norite, į paruoštą girą galite įdėti šiek tiek malto cinamono, kad pagerintumėte skonį. Paruošta gira turi būti laikoma šaldytuve.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pieno išrūgos
    1 litras
  • Juoda duona
    150 gramų (arba ruginė)
  • Cukrus
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus girai iš išrūgų gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus girai iš išrūgų gaminti.
  • Pusę duonos sudeginkite degikliu.
    2. Pusę duonos sudeginkite degikliu.
  • Reklama
  • Į stiklainį supilkite šiltas išrūgas, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
    3. Į stiklainį supilkite šiltas išrūgas, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
  • Į stiklainį sudėkite paprastą ir paskrudintą ruginę duoną ir išmaišykite.
    4. Į stiklainį sudėkite paprastą ir paskrudintą ruginę duoną ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Stiklainį uždenkite marle ir padėkite į šiltą vietą 24 valandoms. Po to girą nukoškite, jei reikia, įberkite cukraus ir patiekite.
    5. Stiklainį uždenkite marle ir padėkite į šiltą vietą 24 valandoms. Po to girą nukoškite, jei reikia, įberkite cukraus ir patiekite.
  • Skanaus!
    6. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai