Gira

Gira

3.8 (10 įvertinimai)

1 Porcija
76 val.

Apie receptą

Puikus gėrimas numalšinti troškulį karštomis vasaros dienomis. Tokia gira paruošiama labai lengvai, bet ne itin greitai. Tikiuosi, kad jums patiks šis receptas. Tikra gira gaminama iš miežių grūdų, tačiau namuose galime palengvinti procesą ir pagaminti skanią girą iš ruginės duonos. Procesas yra gana lengvas, bet ne greitas. Neatsižvelgiame į kantrybę, todėl perskaitome receptą, kaip pasigaminti girą, ir kimbame prie reikalo.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ruginė duona
    1 kilogramas
  • Mielės
    15~20 gramų (arba 1/2 arbatinio šaukštelio sausų)
  • Cukrus
    1 puodelis (daugiau pagal skonį)
  • Vanduo
    6 litrai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Duoną supjaustykite griežinėliais ir išdžiovinkite orkaitėje. Galite net šiek tiek perdžiovinti, kad ant kai kurių gabalėlių susidarytų l...
    1. Duoną supjaustykite griežinėliais ir išdžiovinkite orkaitėje. Galite net šiek tiek perdžiovinti, kad ant kai kurių gabalėlių susidarytų labai tamsi plutelė.
  • Duoną perkeliame į didelį puodą ar kibirą ir užpilame verdančiu vandeniu. Suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite atvėsti iki 30 laipsnių.
    2. Duoną perkeliame į didelį puodą ar kibirą ir užpilame verdančiu vandeniu. Suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite atvėsti iki 30 laipsnių.
  • Reklama
  • Į nedidelį puodelį suberkite mieles, įberkite šaukštą cukraus. Jei naudojate sausas mieles, įpilkite šiek tiek vandens iš duonos puodo.
    3. Į nedidelį puodelį suberkite mieles, įberkite šaukštą cukraus. Jei naudojate sausas mieles, įpilkite šiek tiek vandens iš duonos puodo.
  • Mielės turėtų pakilti ir užputoti. Supilkite į puodą su atvėsinta garuose kepta duona. Sumaišome. Išmirkusią duoną galima sutraiškyti.
    4. Mielės turėtų pakilti ir užputoti. Supilkite į puodą su atvėsinta garuose kepta duona. Sumaišome. Išmirkusią duoną galima sutraiškyti.
  • Reklama
  • Galite palikti kibire arba galite supilstyti į stiklainius. Tik neužpildykite jų iki pat viršaus. Stiklainio kaklelį užsukame marle ir da...
    5. Galite palikti kibire arba galite supilstyti į stiklainius. Tik neužpildykite jų iki pat viršaus. Stiklainio kaklelį užsukame marle ir dangteliu su skylutėmis. Palikime porą dienų šiltoje tamsioje vietoje.
  • O dabar reikia viską perkošti per lininį rankšluostį.
    6. O dabar reikia viską perkošti per lininį rankšluostį.
  • Reklama
  • Kruopščiai išspauskite, išmirkytą duoną galite naudoti kaip kitos giros porcijos užkandį.
    7. Kruopščiai išspauskite, išmirkytą duoną galite naudoti kaip kitos giros porcijos užkandį.
  • Gautas skystis išpilstomas į butelius, bet vėlgi nepripilame iki pat viršaus. Į kiekvieną butelį galite įdėti keletą razinų. Dedame į šal...
    8. Gautas skystis išpilstomas į butelius, bet vėlgi nepripilame iki pat viršaus. Į kiekvieną butelį galite įdėti keletą razinų. Dedame į šaldytuvą dar parai ar dviem.
  • Reklama
  • O tada jau galima paragauti giros.
    9. O tada jau galima paragauti giros.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.8/5 (10 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai