Džiovintos slyvos su česnaku ir čiobreliais

Džiovintos slyvos su česnaku ir čiobreliais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 d. 9 val.

Apie receptą

Paruoškite džiovintas slyvas su česnaku ir čiobreliais. Rezultatas – originalus užkandis, puikiai derantis su vynu ir sūriu. Skonis ryškus, sodrus ir pikantiškas. Žemiau aš jums papasakosiu išsamiau, kaip paruošti džiovintas slyvas su česnaku ir čiobreliais. Čiobreliai gali būti naudojami tiek švieži, tiek džiovinti. Tinka bet kokios slyvos, bet geriau rinktis mėsingas veisles, ne per sultingas ir kietas.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Slyvos
    900~1000 gramų
  • Čiobreliai
    3~4 vnt (šakelės)
  • Rozmarinas
    2 vnt (šakelės)
  • Druska
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    150 mililitrų
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Slyvas nuplaukite ir nusausinkite. Išimkite sėklas ir supjaustykite į 4 dalis. Mažas slyvas galima perpjauti per pusę.
    2. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite. Išimkite sėklas ir supjaustykite į 4 dalis. Mažas slyvas galima perpjauti per pusę.
  • Reklama
  • Slyvas dėkite ant kepimo popieriaus, pasūdykite ir pabarstykite žolelėmis. Džiovinkite įkaitintoje iki 100-120 laipsnių apie 4-5 valandas...
    3. Slyvas dėkite ant kepimo popieriaus, pasūdykite ir pabarstykite žolelėmis. Džiovinkite įkaitintoje iki 100-120 laipsnių apie 4-5 valandas. Džiovinimo laikas priklauso nuo slyvų veislės ir dydžio.
  • Paruoštos slyvos turi likti minkštos, tačiau spaudžiant neišsiskirs skysčio pertekliaus.
    4. Paruoštos slyvos turi likti minkštos, tačiau spaudžiant neišsiskirs skysčio pertekliaus.
  • Reklama
  • Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
    5. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Džiovintas slyvas sudėkite į stiklainį ir tarp sluoksnių įdėkite česnako skilteles. Supilkite alyvuogių aliejų, uždarykite ir palikite po...
    6. Džiovintas slyvas sudėkite į stiklainį ir tarp sluoksnių įdėkite česnako skilteles. Supilkite alyvuogių aliejų, uždarykite ir palikite porą dienų pritraukti.
  • Reklama
  • Džiovintos slyvos yra paruoštos!
    7. Džiovintos slyvos yra paruoštos!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai