Džiovintos slyvos su česnaku ir čiobreliais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paruoškite džiovintas slyvas su česnaku ir čiobreliais. Rezultatas – originalus užkandis, puikiai derantis su vynu ir sūriu. Skonis ryškus, sodrus ir pikantiškas. Žemiau aš jums papasakosiu išsamiau, kaip paruošti džiovintas slyvas su česnaku ir čiobreliais. Čiobreliai gali būti naudojami tiek švieži, tiek džiovinti. Tinka bet kokios slyvos, bet geriau rinktis mėsingas veisles, ne per sultingas ir kietas.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Slyvos900~1000 gramų
-
Čiobreliai3~4 vnt (šakelės)
-
Rozmarinas2 vnt (šakelės)
-
Druskapagal skonį
-
Alyvuogių aliejus150 mililitrų
-
Česnakai3~4 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite. Išimkite sėklas ir supjaustykite į 4 dalis. Mažas slyvas galima perpjauti per pusę.
-
Reklama
-
3. Slyvas dėkite ant kepimo popieriaus, pasūdykite ir pabarstykite žolelėmis. Džiovinkite įkaitintoje iki 100-120 laipsnių apie 4-5 valandas. Džiovinimo laikas priklauso nuo slyvų veislės ir dydžio.
-
4. Paruoštos slyvos turi likti minkštos, tačiau spaudžiant neišsiskirs skysčio pertekliaus.
-
Reklama
-
5. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
-
6. Džiovintas slyvas sudėkite į stiklainį ir tarp sluoksnių įdėkite česnako skilteles. Supilkite alyvuogių aliejų, uždarykite ir palikite porą dienų pritraukti.
-
Reklama
-
7. Džiovintos slyvos yra paruoštos!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama