Duonos pyragas

Duonos pyragas

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Kaip sakydavo mano močiutė – niekas neturi eiti perniek! Jei duona sudžiūvo, neišmeskite jos! Padarykite iš jos duonos pyragą! Neeikvosite jėgų tešlai, o pyragas išeis labai skanus! Duonos pyragą paruošti labai paprasta! Užmaišykite tešlą ir sudėkite pyragą į kepimo skardą užtruksite ne ilgiau kaip penkias minutes! Vietoj obuolių galite naudoti bet kokius vaisius ar net daržoves. Pavyzdžiui, bulves. Nors aš mėgstu saldžius pyragus. Galite naudoti juodą duoną, net ruginę duoną. Jų skonis bus kitoks, bet ne ką prastesnis už pyragą su balta duona. Išbandykite! Pristatau jums tradicinį duonos pyrago receptą su nuotraukomis!

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Balta duona
    200~300 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Pienas
    1~2 stiklinės
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Obuolys
    1 vnt (didelis)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia sudžiūvusią ar šviežią duoną pamirkykite piene. Suminkštinkite ir gaukite duonos košę.
    1. Pirmiausia sudžiūvusią ar šviežią duoną pamirkykite piene. Suminkštinkite ir gaukite duonos košę.
  • Kol duona mirksta, nulupkite obuolį, išpjaukite šerdį ir supjaustykite obuolį mažais kubeliais.
    2. Kol duona mirksta, nulupkite obuolį, išpjaukite šerdį ir supjaustykite obuolį mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Išmirkytą duoną sumaišykite su kiaušiniu, tada kartu sumaišykite duoną ir obuolius.
    3. Išmirkytą duoną sumaišykite su kiaušiniu, tada kartu sumaišykite duoną ir obuolius.
  • Pyragas kepamas iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
    4. Pyragas kepamas iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • Reklama
  • Skanaus!
    5. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai