Duonos pyragas
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Kaip sakydavo mano močiutė – niekas neturi eiti perniek! Jei duona sudžiūvo, neišmeskite jos! Padarykite iš jos duonos pyragą! Neeikvosite jėgų tešlai, o pyragas išeis labai skanus! Duonos pyragą paruošti labai paprasta! Užmaišykite tešlą ir sudėkite pyragą į kepimo skardą užtruksite ne ilgiau kaip penkias minutes! Vietoj obuolių galite naudoti bet kokius vaisius ar net daržoves. Pavyzdžiui, bulves. Nors aš mėgstu saldžius pyragus. Galite naudoti juodą duoną, net ruginę duoną. Jų skonis bus kitoks, bet ne ką prastesnis už pyragą su balta duona. Išbandykite! Pristatau jums tradicinį duonos pyrago receptą su nuotraukomis!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Balta duona200~300 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Pienas1~2 stiklinės
-
Cukrus2 šaukštai
-
Obuolys1 vnt (didelis)
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia sudžiūvusią ar šviežią duoną pamirkykite piene. Suminkštinkite ir gaukite duonos košę.
-
2. Kol duona mirksta, nulupkite obuolį, išpjaukite šerdį ir supjaustykite obuolį mažais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Išmirkytą duoną sumaišykite su kiaušiniu, tada kartu sumaišykite duoną ir obuolius.
-
4. Pyragas kepamas iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama