Duonos pynė su įdaru
5 (1 įvertinimai)
7 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Duonos pynės su įdaru papuoš bet kokį stalą, bus puiki alternatyva paprastiems pyragams. Įdarą galima keisti pagal skonį, pavyzdžiui, imti kiaušinius su žolelėmis, keptus baklažanus, pomidorus. Yra kepinių, galinčių papuošti šventinį stalą, ne išimtis ir ši pynė. Be to, kad šis pyragas atrodo labai šventiškai, jis taip pat neįtikėtinai kvapnus dėl prieskonių ir alyvuogių aliejaus. Iškepusį pyragą būtinai pabarstykite sėklomis, jų dėka jis atrodo išbaigtas. Žemiau sužinosite, kaip kepti duonos „pynę“ su įdaru.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai300 gramų
-
Vanduo170 gramų
-
Presuotos mielės6 gramų
-
Kepta vištiena200 gramų
-
Kietasis sūris150 gramų
-
Kepti pomidorai180 gramų
-
Druska2/3 arbatinių šaukštelių
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Kiaušinis1 vnt
-
Linų sėmenys1 arbatinis šaukštelis
-
Sezamo sėklos1 arbatinis šaukštelis
-
Nigella1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mieles su cukrumi ištirpinkite šiltame vandenyje. Išsijotus miltus sumaišykite su druska, suberkite į mielių tirpalą ir išminkykite elastingą tešlą. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir minkykite tešlą 10 minučių.
-
2. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 val. Paruoškite įdarą: apkeptą vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite tarkuotą sūrį ir pakepintus pomidorus be skysčio.
-
Reklama
-
3. Įdarą sumaišykite, druskos pagal skonį. Tešlą padalinkite į tris dalis ir kiekvieną iškočiokite į ploną stačiakampį sluoksnį. 1/3 įdaro dėkite palei ilgąjį kraštą ir susukite vyniotinį, užsukite galus.
-
4. Kiekvieną ritinėlį šiek tiek ištempkite, padėkite siūlę ir vieną galą susmeikite. Nupinkite pynę ir sutraukite galus. Perkelkite pynę ant kepimo popieriaus, aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sėklomis.
-
Reklama
-
5. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama