Duona su slyvomis

Duona su slyvomis

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val. 30 min.

Apie receptą

Paruoškime skanią ir sveiką duoną iš viso grūdo miltų su džiovintomis slyvomis ir sėklomis. Slyvos suteikia duonai saldumo, o sėklos suteikia naudos ir malonų traškumą. Sodri ir turtinga tekstūra bei skoniu, sveika duona! Pilno grūdo miltus galima maišyti su ruginiais ar kitais sveikais miltais. Taip pat galite pridėti razinų, graikinių riešutų ir džiovintų abrikosų.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    420 gramų (viso grūdo)
  • Vanduo šiltas
    250 mililitrų
  • Sausos mielės
    7 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Slyvos
    100 gramų (be sėklų)
  • Sėklos
    30 gramų (moliūgai, saulėgrąžos, linai)
  • Alyvuogių aliejus
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Pirmiausia suaktyvinkite mieles. Norėdami tai padaryti, sumaišykite mieles su šiltu vandeniu ir cukrumi. Palikite 5-10 minučių, kol ant p...
    2. Pirmiausia suaktyvinkite mieles. Norėdami tai padaryti, sumaišykite mieles su šiltu vandeniu ir cukrumi. Palikite 5-10 minučių, kol ant paviršiaus atsiras putos. Jei atsiranda putos, mielės tinka naudojimui.
  • Reklama
  • Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite į 2-3 dalis.
    3. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite į 2-3 dalis.
  • Į gilų dubenį supilkite išsijotus miltus, įberkite druskos ir sėklų.
    4. Į gilų dubenį supilkite išsijotus miltus, įberkite druskos ir sėklų.
  • Reklama
  • Supilkite mieles ir alyvuogių aliejų.
    5. Supilkite mieles ir alyvuogių aliejų.
  • Sudėkite paruoštas slyvas.
    6. Sudėkite paruoštas slyvas.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą tešlą.
    7. Minkykite minkštą tešlą.
  • Uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą valandai.
    8. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą valandai.
  • Reklama
  • Per tą laiką tešlos tūris padidės. Lengvai išminkykite.
    9. Per tą laiką tešlos tūris padidės. Lengvai išminkykite.
  • Tešlą perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir suformuokite kepalą. Paviršiuje padarykite įpjovas ir palikite 30 minučių, kad teš...
    10. Tešlą perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir suformuokite kepalą. Paviršiuje padarykite įpjovas ir palikite 30 minučių, kad tešla šiek tiek pakiltų. Tada pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
  • Reklama
  • Išimkite duoną, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
    11. Išimkite duoną, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
  • Mūsų skani ir sveika duona su džiovintomis slyvomis paruošta!
    12. Mūsų skani ir sveika duona su džiovintomis slyvomis paruošta!
  • Gero apetito!
    13. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai