Klasikinis štrudelis su vyšnių įdaru
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Štrudelį ruošiame iš jau paruoštos sluoksniuotos tešlos be mielių su vyšnių įdaru. Visame pasaulyje žinomas desertas su magišku pikantišku aromatu. Šaldiklyje paruošta sluoksniuota tešla yra burtų lazdelė bet kuriai namų šeimininkei. Jei turite pakankamai laiko, nepatingėkite ir pasigaminkite naminės štrudelio tešlos.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sluoksniuota tešla be mielių400 gramų
-
Vyšnios500 gramų (šaldytos, be kauliukų)
-
Kukurūzų krakmolas2 šaukštai
-
Cukrus150 gramų
-
Cinamonas1 vnt (lazdelė)
-
Žvaigždinis anyžius1 vnt (žvaigždė)
-
Vanduo50 mililitrų
-
Cukraus pudra2 šaukštai (pabarstymui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus štrudeliui gaminti. Vyšnias galima naudoti šviežias arba šaldytas, išėmus kauliukus. Šaldytos vyšnios turi būti atšildytos. Prieskonius naudokite pagal pageidavimą.
-
2. Štrudelio įdarą pasiruoškite iš anksto. Užbaigtas tirštas vyšnių įdaras netekės ir neleis įmirkti tešlos sluoksniams. Uogas ir sultis sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir prieskonius.
-
Reklama
-
3. Mišinį užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 5 minutes, kad prieskoniai persmelktų uogas savo aromatu. Baigę virti, išimkite cinamono lazdelę ir žvaigždinį anyžių.
-
4. Kukurūzų krakmolą įmaišykite nedideliame kiekyje vandens ir supilkite į verdantį vyšnių mišinį.
-
Reklama
-
5. Virkite įdarą, kol sutirštės ir visiškai atvėsinkite. Vėsdamas jis taps dar tirštesnis.
-
6. Sluoksniuotą tešlą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad atitirptų. Tešlą iškočiokite į stačiakampę, maždaug 3 mm storio formą. Patogiau štrudelį formuoti tiesiai ant kepimo popieriaus. Su jo pagalba galite susukti ritinį ir perkelti gaminį ant kepimo skardos.
-
Reklama
-
7. Išilgai tešlos stačiakampio ilgosios pusės paskleiskite vyšnių įdarą, palikdami atstumą (10 cm) nuo priešingo krašto ir nuo šonų.
-
8. Tešlą su įdaru susukite į vyniotinį, atsargiai, kad nepažeistumėte tešlos sluoksnio vientisumo.
-
Reklama
-
9. Užfiksuokite siūlę ir tešlą aplink štrudelio kraštus. Padėkite gaminį siūle žemyn ir kartu su popieriumi perkelkite į kepimo skardą. Konditeriniu šepetėliu lengvai sudrėkinkite kepimo popierių vandeniu.
-
10. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Išimkite štrudelį iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir pabarstykite štrudelį storu cukraus pudros sluoksniu.
-
Reklama
-
11. Prieš patiekdami štrudelį supjaustykite porcijomis.
-
12. Įdaras gavosi labai sultingas, vidutiniškai saldus, malonaus cinamono aromato.
-
13. Tai nepaprastai skanu ir neįtikėtinai paprasta!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama