Agrastų ir raudonųjų serbentų kompotas žiemai

Agrastų ir raudonųjų serbentų kompotas žiemai

5 (1 įvertinimai)

1

Porcijos

19 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Kaip gera šaltą žiemos dieną atidaryti indelį skanaus kompoto ir prisiminti vasarą. Kompotas kvapnus ir su maloniu rūgštumu. Išbandyk receptą! Kompotui rinkitės prinokusias uogas, be gedimo ir nešvarumų požymių. Geriausia jas nuplauti sietelyje po dušu, tada uogos nesusitraiškys ir vanduo greičiau nutekės. Kompotui geriausia naudoti filtruotą vandenį, jis minkštesnis ir turi mažiau priemaišų. Tokį kompotą galite laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
  • Reikalingi ingredientai:

  • Raudonieji serbentai
    150 gramų
  • Agrastai
    150 gramų
  • Cukrus
    300 gramų
  • Vanduo
    1 litras
Kaip pagaminti
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus agrastų ir raudonųjų serbentų kompotui gaminti. Kruopščiai nuplaukite stiklainį su soda karštam...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus agrastų ir raudonųjų serbentų kompotui gaminti. Kruopščiai nuplaukite stiklainį su soda karštame vandenyje. Sterilizuokite stiklainį bet kokiu patogiu būdu, virkite geležinį dangtelį 5 minutes.
  • Išrūšiuokite serbentų uogas, išimti šakeles ir sutraiškytas uogas. Serbentus nuplaukite, leiskite vandeniui visiškai nutekėti ir sudėkite...
    2. Išrūšiuokite serbentų uogas, išimti šakeles ir sutraiškytas uogas. Serbentus nuplaukite, leiskite vandeniui visiškai nutekėti ir sudėkite į stiklainį.
  • Nuo agrastų nuimkite stiebus, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Uogas sudėkite į stiklainį su serbentais.
    3. Nuo agrastų nuimkite stiebus, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Uogas sudėkite į stiklainį su serbentais.
  • Vandenį užvirinkite ir pripildykite stiklainį uogomis iki pat viršaus, uždenkite dangčiu ir palikite 15 minučių pastovėti.
    4. Vandenį užvirinkite ir pripildykite stiklainį uogomis iki pat viršaus, uždenkite dangčiu ir palikite 15 minučių pastovėti.
  • Supilkite cukrų į puodą ir užpilkyte skysčiu iš stiklainio. Padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite, troškinkite 2-3 minutes. Supilkit...
    5. Supilkite cukrų į puodą ir užpilkyte skysčiu iš stiklainio. Padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite, troškinkite 2-3 minutes. Supilkite kompotą atgal į stiklainį ir iš karto užsukite, apverskite aukštyn kojomis ir suvyniokite, kol visiškai atvės. Tada laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
  • Linksmų pasiruošimų!
    6. Linksmų pasiruošimų!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai