Agrastų ir raudonųjų serbentų kompotas žiemai
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
19 val.
Apie receptą
Kaip gera šaltą žiemos dieną atidaryti indelį skanaus kompoto ir prisiminti vasarą. Kompotas kvapnus ir su maloniu rūgštumu. Išbandyk receptą! Kompotui rinkitės prinokusias uogas, be gedimo ir nešvarumų požymių. Geriausia jas nuplauti sietelyje po dušu, tada uogos nesusitraiškys ir vanduo greičiau nutekės. Kompotui geriausia naudoti filtruotą vandenį, jis minkštesnis ir turi mažiau priemaišų. Tokį kompotą galite laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Raudonieji serbentai150 gramų
-
Agrastai150 gramų
-
Cukrus300 gramų
-
Vanduo1 litras
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus agrastų ir raudonųjų serbentų kompotui gaminti. Kruopščiai nuplaukite stiklainį su soda karštame vandenyje. Sterilizuokite stiklainį bet kokiu patogiu būdu, virkite geležinį dangtelį 5 minutes.
-
2. Išrūšiuokite serbentų uogas, išimti šakeles ir sutraiškytas uogas. Serbentus nuplaukite, leiskite vandeniui visiškai nutekėti ir sudėkite į stiklainį.
-
Reklama
-
3. Nuo agrastų nuimkite stiebus, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Uogas sudėkite į stiklainį su serbentais.
-
4. Vandenį užvirinkite ir pripildykite stiklainį uogomis iki pat viršaus, uždenkite dangčiu ir palikite 15 minučių pastovėti.
-
Reklama
-
5. Supilkite cukrų į puodą ir užpilkyte skysčiu iš stiklainio. Padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite, troškinkite 2-3 minutes. Supilkite kompotą atgal į stiklainį ir iš karto užsukite, apverskite aukštyn kojomis ir suvyniokite, kol visiškai atvės. Tada laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
-
6. Linksmų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama