Abrikosų ir vyšnių kompotas
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
30 min.
Apie receptą
Kaip malonu žiemą atidaryti vasarą paruošto kompoto stiklainį ir mėgautis abrikosų bei vyšnių skoniu. Ir tai labai lengva padaryti. Vaisius ir uogas kompotui rinkitės tankius, be įdubimų ir gedimo žymių. Cukrų galima reguliuoti pagal savo skonį. Kompotas gerai išsilaiko kambario temperatūroje arba tamsioje, vėsioje vietoje.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo1 litras
-
Vyšnios150 gramų
-
Abrikosai150 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Citrinų rūgštis2 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išrūšiuoti ir nuplauti abrikosus ir vyšnias.
-
2. Stiklainį kruopščiai išplaukite karštame vandenyje su soda, išskalaukite. Stiklainį bet kokiu patogiu būdu sterilizuokite ir 5 minutes virkite skardinių dangtelius ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
3. Iš abrikosų išimkite kauliukus. Abrikosus sudėkite į stiklainį.
-
4. Nuo vyšnių nuimkite stiebus ir sudėkite į stiklainį su abrikosais.
-
Reklama
-
5. Užvirinkite vandenį ir užpildykite stiklainį iki pat viršaus. Uždenkite stiklainį dangteliu ir palikite 10 minučių.
-
6. Į puodą suberkite cukrų ir įpilkite citrinos rūgšties.
-
Reklama
-
7. Nupilkite skystį iš stiklainio į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Užvirkite ir virkite 2 minutes.
-
8. Sultinį supilkite atgal į stiklainį ir atsargiai susukite. Apverskite ir apvyniokite, palikite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
9. Abrikosų ir vyšnių kompotas paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama