Pievagrybiai su vištienos faršu orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Gražus ir neįprastas patiekalas, kurį galima patiekti pietums ir kaip šventinį užkandį. Po traškia, plona plutele, be vištienos, slepiasi švelnus grybas su sūriu. Labai skanu! Patiekalą visai nesunku paruošti ir su juo gali susidoroti bet kuri šeimininkė, o tai labai nustebins svečius ir šeimą. Pievagrybių kojeles galima smulkiai supjaustyti ir dėti į vištienos faršą arba naudoti sriuboje ar troškinyje. Galima naudoti bet kokį sūrį. Kai karšti, jie gali būti patiekiami kaip savarankiškas patiekalas, papildytas žolelėmis ir daržovėmis. Patiekiant šaltą, tai puikus užkandis, bet tada geriau naudoti mažus grybukus.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sūris60 gramų
-
Vištienos faršas150 gramų
-
Pievagrybiai4 vnt (dideli)
-
Kvietiniai miltai80 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai (kepimui)
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Džiūvėsėliai100 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Grybus nuvalykite drėgnu skudurėliu, nupjaukite visas užterštas vietas. Kruopščiai nuplaukite kiaušinį.
-
2. Nuo grybų nuimkite stiebus ir nuimkite viršutinį grybų sluoksnį. Grybų vidų pasūdykite ir sutepkite augaliniu aliejumi. Sūrį supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į pievagrybių vidų.
-
Reklama
-
3. Vištienos faršą pasūdykite, pipiruokite ir gerai išmaišykite. Faršą padalinkite į keturias dalis ir šlapiomis rankomis uždėkite ant sūrio ir faršą stipriai prispauskite, suformuodami rutulį.
-
4. Paruoštus grybus merkite į miltus ir visiškai apvoliokite.
-
Reklama
-
5. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite iki vientisos masės. Kiekvieną rutulį visiškai apvoliokite kiaušinių mišiniu.
-
6. Pievagrybius apvoliokite džiūvėsėliuose, stipriai paspausdami. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir dėkite pievagrybius su vištienos faršu. Ant viršaus užlašinkite šiek tiek aliejaus.
-
Reklama
-
7. Formą su pievagrybiais dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama