Pievagrybiai su vištienos faršu orkaitėje

Pievagrybiai su vištienos faršu orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Gražus ir neįprastas patiekalas, kurį galima patiekti pietums ir kaip šventinį užkandį. Po traškia, plona plutele, be vištienos, slepiasi švelnus grybas su sūriu. Labai skanu! Patiekalą visai nesunku paruošti ir su juo gali susidoroti bet kuri šeimininkė, o tai labai nustebins svečius ir šeimą. Pievagrybių kojeles galima smulkiai supjaustyti ir dėti į vištienos faršą arba naudoti sriuboje ar troškinyje. Galima naudoti bet kokį sūrį. Kai karšti, jie gali būti patiekiami kaip savarankiškas patiekalas, papildytas žolelėmis ir daržovėmis. Patiekiant šaltą, tai puikus užkandis, bet tada geriau naudoti mažus grybukus.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sūris
    60 gramų
  • Vištienos faršas
    150 gramų
  • Pievagrybiai
    4 vnt (dideli)
  • Kvietiniai miltai
    80 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai (kepimui)
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Džiūvėsėliai
    100 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Grybus nuvalykite drėgnu skudurėliu, nupjaukite visas užterštas vietas. Kruopščiai nuplaukite ki...
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Grybus nuvalykite drėgnu skudurėliu, nupjaukite visas užterštas vietas. Kruopščiai nuplaukite kiaušinį.
  • Nuo grybų nuimkite stiebus ir nuimkite viršutinį grybų sluoksnį. Grybų vidų pasūdykite ir sutepkite augaliniu aliejumi. Sūrį supjaustykit...
    2. Nuo grybų nuimkite stiebus ir nuimkite viršutinį grybų sluoksnį. Grybų vidų pasūdykite ir sutepkite augaliniu aliejumi. Sūrį supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į pievagrybių vidų.
  • Reklama
  • Vištienos faršą pasūdykite, pipiruokite ir gerai išmaišykite. Faršą padalinkite į keturias dalis ir šlapiomis rankomis uždėkite ant sūrio...
    3. Vištienos faršą pasūdykite, pipiruokite ir gerai išmaišykite. Faršą padalinkite į keturias dalis ir šlapiomis rankomis uždėkite ant sūrio ir faršą stipriai prispauskite, suformuodami rutulį.
  • Paruoštus grybus merkite į miltus ir visiškai apvoliokite.
    4. Paruoštus grybus merkite į miltus ir visiškai apvoliokite.
  • Reklama
  • Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite iki vientisos masės. Kiekvieną rutulį visiškai apvoliokite kiaušinių ...
    5. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite iki vientisos masės. Kiekvieną rutulį visiškai apvoliokite kiaušinių mišiniu.
  • Pievagrybius apvoliokite džiūvėsėliuose, stipriai paspausdami. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir dėkite pievagrybius su vištien...
    6. Pievagrybius apvoliokite džiūvėsėliuose, stipriai paspausdami. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir dėkite pievagrybius su vištienos faršu. Ant viršaus užlašinkite šiek tiek aliejaus.
  • Reklama
  • Formą su pievagrybiais dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
    7. Formą su pievagrybiais dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai