Dubuo su vištiena, grikiais ir avokadu
5 (2 įvertinimai)
3-4 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Budos dubuo – tai dubuo, kuriame dera sveikas ir visavertis maistas, todėl patiekalas būna skanus, maistingas ir subalansuotas. Pagaminkime skanų indą iš paprastų ir sveikų produktų. Labai mėgstu gaminti įvairius salotų dubenėlius. Pirma, jis yra labai gražus, estetiškas ir patrauklus. Antra, tai labai naudinga. Na, apskritai, visada įdomu, įvairios ingredientų derinimo variacijos. Rukolos salotas galima pakeisti bet kokiomis kitokiomis salotomis. Šį dubenį galima papildyti kitomis jūsų pasirinktomis daržovėmis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grikiai100 gramų
-
Vištienos krūtinėlė400 gramų
-
Avokadas1 vnt
-
Rukolos lapai50 gramų
-
Pievagrybiai300 gramų
-
Vyšniniai pomidorai200 gramų
-
Džiovintas raudonėlis1 arbatinis šaukštelis (1/2 šaukštelio
-
Saldžioji paprika1/2 arbatinio šaukštelio (vištienos kepimui)
-
Ciberžolė1 žiupsnelis (vištienos kepimui)
-
Alyvuogių aliejus4 šaukštai (1 valgomasis šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Grikius nuplaukite, užpilkite šaltu švariu vandeniu. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės. Grikių ir vandens santykis yra 1:2. Paruoštą grikių košę pasūdykite pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Vištienos krūtinėlę sudėkite į kepimo indą, suberkite prieskonius, aliejų, druską ir juoduosius pipirus. Įtrinkite vištieną. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
-
4. Iškepusią vištienos krūtinėlę išimkite iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti.
-
Reklama
-
5. Jei grybai ne per dideli, perpjaukite per pusę, jei dideli – supjaustykite griežinėliais.
-
6. Į labai karštą keptuvę, be aliejaus, suberkite grybus ir kepkite ant stiprios ugnies, kol švelniai apskrus.
-
Reklama
-
7. Įpilkite aliejaus, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Pakepinkite porą minučių, kol apskrus.
-
8. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Avokadą perpjaukite į 2 dalis, nulupkite, minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais.
-
Reklama
-
9. Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.
-
10. Į tinkamą apvalų indą vienas šalia kito dėkite paruoštus ingredientus: grikių košę, keptus grybus, vyšninius pomidorus, avokado griežinėlius, rukolą.
-
Reklama
-
11. Padažui sumaišykite aliejų, raudonėlį, druską ir maltus juoduosius pipirus.
-
12. Supjaustytą vištieną dėkite į salotų vidurį ir visus ingredientus užpilkite paruoštu užpilu. Galima patiekti tiek šiltą, tiek šaltą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama