Daugiagrūdė duona

Daugiagrūdė duona

5 (3 įvertinimai)

1 Porcija
3 val.

Apie receptą

Visi, kas kada nors susimąsto apie savo sveikatą, paprastai pradeda nuo duonos, stengdamiesi sumažinti jos vartojimą arba visiškai ją pašalinti iš savo raciono, nors duona gali būti naudinga. Paruošti skanią ir naudingą duoną yra lengva ir pakankamai greita. Galima naudoti įvairiausias miltų ir sėklų rūšis, laikantis sauso ir skysto ingredientų santykio. Ir kiekvieną dieną turėsite naują, unikalią duoną, kurios nenusipirksite jokioje parduotuvėje.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Šviežios mielės
    15 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    30 gramų
  • Avižiniai dribsniai
    2 valg. šaukštai
  • Linų sėmenys
    2 valg. šaukštai
  • Sezamų sėklos
    2 valg. šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    250 gramų
  • Ruginiai miltai
    100 gramų
  • Šiltas vanduo
    250 gramų
  • Moliūgų sėklos
    2 valg. šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus pagal recepto sąrašą.
    1. Paruoškite ingredientus pagal recepto sąrašą.
  • Į tešlos maišymo dubenį supilkite šiltą vandenį, įberkite mielių, cukraus ir išmaišykite. Palikite 10 minučių mielėms aktyvuotis.
    2. Į tešlos maišymo dubenį supilkite šiltą vandenį, įberkite mielių, cukraus ir išmaišykite. Palikite 10 minučių mielėms aktyvuotis.
  • Reklama
  • Įberkite linų, sezamų, moliūgų sėklas ir avižinius dribsnius.
    3. Įberkite linų, sezamų, moliūgų sėklas ir avižinius dribsnius.
  • Įberkite druskos, supilkite augalinį aliejų.
    4. Įberkite druskos, supilkite augalinį aliejų.
  • Reklama
  • Įberkite ruginę ir kvietinę miltų.
    5. Įberkite ruginę ir kvietinę miltų.
  • Rankomis arba mikseriu minkykite tešlą. Minkykite ne mažiau kaip 3–5 minutes. Uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir pastatykite...
    6. Rankomis arba mikseriu minkykite tešlą. Minkykite ne mažiau kaip 3–5 minutes. Uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir pastatykite šiltai, kad tešla fermentuotųsi 1–1,20 val. Per tą laiką atlikite vieną tešlos išminkymą.
  • Reklama
  • Fermentacijos metu tešla padvigubėja.
    7. Fermentacijos metu tešla padvigubėja.
  • Pabarstykite miltais darbo paviršių, išklokite tešlą.
    8. Pabarstykite miltais darbo paviršių, išklokite tešlą.
  • Reklama
  • Rankomis paskirstykite tešlą į stačiakampį lakštą.
    9. Rankomis paskirstykite tešlą į stačiakampį lakštą.
  • Formuokite duoną norimos formos, pavyzdžiui, batono. Tam viršutinę tešlos kraštą užlenkite link savęs, užlenkite šonus ir gerai sujunkite.
    10. Formuokite duoną norimos formos, pavyzdžiui, batono. Tam viršutinę tešlos kraštą užlenkite link savęs, užlenkite šonus ir gerai sujunkite.
  • Reklama
  • Apverskite vieną kartą ir dar kartą sujunkite kraštus.
    11. Apverskite vieną kartą ir dar kartą sujunkite kraštus.
  • Delno kraštu spustelėkite kraštą, kad jį sutvirtintumėte.
    12. Delno kraštu spustelėkite kraštą, kad jį sutvirtintumėte.
  • Gerai užspauskite siūlę.
    13. Gerai užspauskite siūlę.
  • Reklama
  • Padėkite paruoštą duonos formą ant kepimo skardos „siūle“ žemyn. Palikite pakilti 30 minučių.
    14. Padėkite paruoštą duonos formą ant kepimo skardos „siūle“ žemyn. Palikite pakilti 30 minučių.
  • Įkaitinkite orkaitę režimu „viršus–apačia“ iki 250 laipsnių. Prieš kepdami padarykite įpjovą duonoje. Kepkite 10 minučių 250 laipsnių tem...
    15. Įkaitinkite orkaitę režimu „viršus–apačia“ iki 250 laipsnių. Prieš kepdami padarykite įpjovą duonoje. Kepkite 10 minučių 250 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių, kol iškeps.
  • Iškeptą duoną būtinai visiškai atvėsinkite ant grotelių.
    16. Iškeptą duoną būtinai visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  • Skani ir sveika duona paruošta, kai ji visiškai atvės. Skanaus!
    17. Skani ir sveika duona paruošta, kai ji visiškai atvės. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai