Daugiagrūdė duona
5 (3 įvertinimai)
1 Porcija
3 val.
Apie receptą
Visi, kas kada nors susimąsto apie savo sveikatą, paprastai pradeda nuo duonos, stengdamiesi sumažinti jos vartojimą arba visiškai ją pašalinti iš savo raciono, nors duona gali būti naudinga. Paruošti skanią ir naudingą duoną yra lengva ir pakankamai greita. Galima naudoti įvairiausias miltų ir sėklų rūšis, laikantis sauso ir skysto ingredientų santykio. Ir kiekvieną dieną turėsite naują, unikalią duoną, kurios nenusipirksite jokioje parduotuvėje.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Šviežios mielės15 gramų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus30 gramų
-
Avižiniai dribsniai2 valg. šaukštai
-
Linų sėmenys2 valg. šaukštai
-
Sezamų sėklos2 valg. šaukštai
-
Kvietiniai miltai250 gramų
-
Ruginiai miltai100 gramų
-
Šiltas vanduo250 gramų
-
Moliūgų sėklos2 valg. šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus pagal recepto sąrašą. -
2. Į tešlos maišymo dubenį supilkite šiltą vandenį, įberkite mielių, cukraus ir išmaišykite. Palikite 10 minučių mielėms aktyvuotis. -
Reklama
-
3. Įberkite linų, sezamų, moliūgų sėklas ir avižinius dribsnius. -
4. Įberkite druskos, supilkite augalinį aliejų. -
Reklama
-
5. Įberkite ruginę ir kvietinę miltų. -
6. Rankomis arba mikseriu minkykite tešlą. Minkykite ne mažiau kaip 3–5 minutes. Uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir pastatykite šiltai, kad tešla fermentuotųsi 1–1,20 val. Per tą laiką atlikite vieną tešlos išminkymą. -
Reklama
-
7. Fermentacijos metu tešla padvigubėja. -
8. Pabarstykite miltais darbo paviršių, išklokite tešlą. -
Reklama
-
9. Rankomis paskirstykite tešlą į stačiakampį lakštą. -
10. Formuokite duoną norimos formos, pavyzdžiui, batono. Tam viršutinę tešlos kraštą užlenkite link savęs, užlenkite šonus ir gerai sujunkite. -
Reklama
-
11. Apverskite vieną kartą ir dar kartą sujunkite kraštus. -
12. Delno kraštu spustelėkite kraštą, kad jį sutvirtintumėte. -
13. Gerai užspauskite siūlę. -
Reklama
-
14. Padėkite paruoštą duonos formą ant kepimo skardos „siūle“ žemyn. Palikite pakilti 30 minučių. -
15. Įkaitinkite orkaitę režimu „viršus–apačia“ iki 250 laipsnių. Prieš kepdami padarykite įpjovą duonoje. Kepkite 10 minučių 250 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių, kol iškeps. -
16. Iškeptą duoną būtinai visiškai atvėsinkite ant grotelių. -
17. Skani ir sveika duona paruošta, kai ji visiškai atvės. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















