Datulių ir bananų pyragas

Datulių ir bananų pyragas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Visiems skanių naminių kepinių gerbėjams norėčiau pasiūlyti labai šaunų ir visiškai nesudėtingą pyrago receptą. Subtili tekstūra, gardus įdaras – puikus pasirinkimas visai šeimai prie arbatos. Jei mėgstate paprastus receptus, tuomet šis pyrago su datulėmis ir bananu gaminimo būdas tikrai vertas dėmesio. Šiame recepte nenaudojamas cukrus, nes patys vaisiai yra gana saldūs. Tiems, kurie mėgsta saldumynus, rekomenduoju pyragą pabarstyti cukraus pudra arba, pavyzdžiui, aplieti glajumi. Be jokio papildomo vargo gausite nuostabius kepinius!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Datulės
    300 gramų (be kauliukų)
  • Bananas
    1 vnt
  • Sviestas
    100 gramų
  • Miltai
    200 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Citrina
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Įjunkite orkaitę ir leiskite jai įkaisti iki 180 laipsnių. Nuluptą bananą, datules ir citriną sudėkite į gilų dubenį, prieš tai išėmę sėk...
    1. Įjunkite orkaitę ir leiskite jai įkaisti iki 180 laipsnių. Nuluptą bananą, datules ir citriną sudėkite į gilų dubenį, prieš tai išėmę sėklas ir sumalę per mėsmalę (galite susmulkinti, pavyzdžiui, trintuvu).
  • Viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Proceso metu įdėkite suminkštinto sviesto.
    2. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Proceso metu įdėkite suminkštinto sviesto.
  • Reklama
  • Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
    3. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
  • Paruoškite kepimo formą. Išklokite ją kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 40–50 minučių, priklausomai nuo j...
    4. Paruoškite kepimo formą. Išklokite ją kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 40–50 minučių, priklausomai nuo jūsų kepimo formos dydžio.
  • Reklama
  • Prieš patiekiant, atvėsinkite gatavą pyragą ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
    5. Prieš patiekiant, atvėsinkite gatavą pyragą ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai