Konservuoti arbūzai
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Pasiruošimas žiemai – puikus būdas išsaugoti sezonines uogas ir vaisius. Noriu su jumis pasidalinti paprastu variantu, kaip konservuoti arbūzus, kad galėtumėte jais mėgautis ištisus metus. Jei dar nebandėte gaminti tokių konservuotų arbūzų, rekomenduoju šį receptą būtinai išbandyti. Dėl nuoseklių rekomendacijų su nuotraukomis net pradedantysis virtuvėje gali lengvai susidoroti su procesu.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Arbūzas3~4 skiltelės
-
Cukrus1 šaukštas
-
Druska1/2 šaukšto
-
Actas2 šaukštai
-
Česnakai1~2 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Pirmiausia supjaustykite arbūzą nedideliais griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Šiek tiek nupjaukite viršų, kad būtų patogu juos dėti į stiklainį. Nulupkite porą skiltelių česnako.
-
4. Sterilizuokite stiklainį ir sudėkite česnaką.
-
Reklama
-
5. Atsargiai sudėkite arbūzo griežinėlius į stiklainį.
-
6. Užpilkite verdančiu vandeniu.
-
Reklama
-
7. Uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių.
-
8. Tada atsargiai nupilkite vandenį ir vėl užpilkite verdančiu vandeniu. Dar po 10 minučių nupilkite vandenį ir užvirinkite, įberkite druskos ir cukraus. Galiausiai supilkite actą.
-
Reklama
-
9. Supilkite marinatą į stiklainį.
-
10. Užsukite ir palikite, kol visiškai atvės dangteliais žemyn, suvyniotus į rankšluostį ar antklodę.
-
Reklama
-
11. Atvėsusius, stiklainius padėkite į tamsią ir vėsią vietą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama