Konservuoti arbūzai

Konservuoti arbūzai

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Pasiruošimas žiemai – puikus būdas išsaugoti sezonines uogas ir vaisius. Noriu su jumis pasidalinti paprastu variantu, kaip konservuoti arbūzus, kad galėtumėte jais mėgautis ištisus metus. Jei dar nebandėte gaminti tokių konservuotų arbūzų, rekomenduoju šį receptą būtinai išbandyti. Dėl nuoseklių rekomendacijų su nuotraukomis net pradedantysis virtuvėje gali lengvai susidoroti su procesu.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Arbūzas
    3~4 skiltelės
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Druska
    1/2 šaukšto
  • Actas
    2 šaukštai
  • Česnakai
    1~2 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Pirmiausia supjaustykite arbūzą nedideliais griežinėliais.
    2. Pirmiausia supjaustykite arbūzą nedideliais griežinėliais.
  • Reklama
  • Šiek tiek nupjaukite viršų, kad būtų patogu juos dėti į stiklainį. Nulupkite porą skiltelių česnako.
    3. Šiek tiek nupjaukite viršų, kad būtų patogu juos dėti į stiklainį. Nulupkite porą skiltelių česnako.
  • Sterilizuokite stiklainį ir sudėkite česnaką.
    4. Sterilizuokite stiklainį ir sudėkite česnaką.
  • Reklama
  • Atsargiai sudėkite arbūzo griežinėlius į stiklainį.
    5. Atsargiai sudėkite arbūzo griežinėlius į stiklainį.
  • Užpilkite verdančiu vandeniu.
    6. Užpilkite verdančiu vandeniu.
  • Reklama
  • Uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių.
    7. Uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių.
  • Tada atsargiai nupilkite vandenį ir vėl užpilkite verdančiu vandeniu. Dar po 10 minučių nupilkite vandenį ir užvirinkite, įberkite drusko...
    8. Tada atsargiai nupilkite vandenį ir vėl užpilkite verdančiu vandeniu. Dar po 10 minučių nupilkite vandenį ir užvirinkite, įberkite druskos ir cukraus. Galiausiai supilkite actą.
  • Reklama
  • Supilkite marinatą į stiklainį.
    9. Supilkite marinatą į stiklainį.
  • Užsukite ir palikite, kol visiškai atvės dangteliais žemyn, suvyniotus į rankšluostį ar antklodę.
    10. Užsukite ir palikite, kol visiškai atvės dangteliais žemyn, suvyniotus į rankšluostį ar antklodę.
  • Reklama
  • Atvėsusius, stiklainius padėkite į tamsią ir vėsią vietą.
    11. Atvėsusius, stiklainius padėkite į tamsią ir vėsią vietą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai