Tortas kuris visada pavyksta
4.1 (19 įvertinimai)
12 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šio torto pavadinimas kalba pats už save. Visada pavyksta, nes jis paprastas ir pagamintas iš paprastų ingredientų. Tortą „Visada pavyksta“ pagamins visos, net ir pačios nepatyrusios šeimininkės, nes jį paruošti labai paprasta. Žingsnis po žingsnio receptas jums padės. Naudokite jį kaip pagrindą ir kūrybiškai kurkite torto dizainą. Šis tortas tinka tiek šeimos arbatos vakarėliui, tiek šventiniam stalui.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus200 gramų
-
Grietinė200 gramų
-
Kondensuotas pienas1 skard
-
Soda5 gramai
-
Actas 9%15 mililitrų
-
Kvietiniai miltai250 gramų
-
Sviestas200 gramų (minkštas, 82,5% riebumo)
-
Vanilės ekstraktas1 arbatinis šaukštelis
-
Šokolado pasta2 šaukštai (nebūtina)
-
Vaflių trupiniai2 šaukštai (nebūtina)
-
Uogos arba vaisiai1/2 puodelio (bet kokios, neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Miltus persijokite į maišymo dubenį.
-
Reklama
-
3. Atskirai suplakite kiaušinius.
-
4. Į miltus supilkite išplaktus kiaušinius, išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Suberkite cukrų, grietinę, supilkite pusę skardinės kondensuoto pieno, įpilkite sodos, užgesintos acte.
-
6. Tešlą išmaišykite mikseriu.
-
Reklama
-
7. Šio torto paplotėliai kepami atskirai. Trečdalį tešlos supilkite į kepimo formą, gerai supurtinkite indą, kad išsilygintų, kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Jei nesate tikri dėl savo formos, ištepkite jį sviestu ir lengvai pabarstykite miltais, taip paplotėlis lengvai išsiims iš formos.
-
8. Visus tris paplotėlius kepkite vienodai. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ant lygaus paviršiaus.
-
Reklama
-
9. Išsukite minkštą sviestą su kondensuotu pienu ir vanilės ekstraktu. Plakite mažu greičiu.
-
10. Visą kremą galite palikti baltą, arba vieną dalį kremo galite atidėti, pavyzdžiui, trečdalį.
-
Reklama
-
11. Į likusį kremą įpilkite 2 šaukštus šokolado pastos.
-
12. Išplakite iki vientisos masės.
-
13. Kai paplotėliai visiškai atvės, pradėkite rinkti tortą, apatinį sluoksnį patepkite šokoladiniu kremu.
-
Reklama
-
14. Kitą paplotėlį dėkite ant viršaus ir patepkite baltu kremu, galite įdėti bet kokių uogų ar vaisių gabalėlių. Šiame recepte naudojamos šaldytos mėlynės.
-
15. Uždėkite paskutinį paplotėlį, likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus, šonus pabarstykite vafliniais trupiniais. Galite jo visai nebarstyti ir taip palikti. Mentele galite tepti kremą ir padaryti raštą.
-
16. Papuoškite tortą kaip norite, tai gali būti tie patys vafliniai trupiniai, galite naudoti riešutų trupinius. Šiame recepte naudojami nedideli šaltyje džiovinti rožių pumpurai ir vaflių trupiniai.
-
17. Prieš patiekiant, tortą patartina 3-4 valandas palaikyti šaldytuve, kad paplotėliai susigertų ir stabilizuotųsi kremas. Tortas gavosi labai skanus dėl to, kad paplotėliai ir kremas ruošiami kondensuoto pieno pagrindu. O šokolado pastos naudojimas suteikė dar daugiau skonio.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.1/5 (19 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama