Žirnių padažas

Žirnių padažas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Žirnių padažas yra mano naujausias atradimas. Tai veganiškas padažas, gaminamas iš susmulkintų džiovintų žirnelių. Skonis panašus į majonezo, bet žirnių skonio. Žemiau pateiksiu žingsnis po žingsnio aprašymą, kaip pasigaminti žirnių padažą. Pagrindui sutrinu kavos malūnėlyje sausus žirnelius. Taip pat galite naudoti sausus žirnių dribsnius. Nerekomenduoju naudoti miltų. Rinkitės neutralaus skonio augalinį aliejų. Jei norite, į padažą galite įdėti maltų čili pipirų arba itališkų žolelių. Padažo konsistenciją galima keisti pagal savo skonį. Žirnių padažas puikiai dera su šviežių daržovių salotomis, virtomis bulvėmis ar sojų kotletais. Labai skanu, rekomenduoju išbandyti!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Garstyčios
    1~2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    1 šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    150 mililitrų
  • Malti juodieji pipirai
    1 žiupsnelis
  • Vanduo
    6 šaukštai
  • Obuolių sidro actas
    1 šaukštas
  • Džiovinti susmulkinti žirniai
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Susmulkintus žirnelius sumaišykite su vandeniu ir virkite 5-10 minučių ant silpnos ugnies.
    2. Susmulkintus žirnelius sumaišykite su vandeniu ir virkite 5-10 minučių ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Tada suplakite masę trintuvu iki vientisos masės.
    3. Tada suplakite masę trintuvu iki vientisos masės.
  • Lėtai pradėkite pilti augalinį aliejų. Vėl sumaišykite.
    4. Lėtai pradėkite pilti augalinį aliejų. Vėl sumaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite visus prieskonius ir išmaišykite. Padažas turi tapti baltas, priminti majonezą.
    5. Suberkite visus prieskonius ir išmaišykite. Padažas turi tapti baltas, priminti majonezą.
  • Žirnių padažas paruoštas, skanaus!
    6. Žirnių padažas paruoštas, skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai