Žirnių padažas
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Žirnių padažas yra mano naujausias atradimas. Tai veganiškas padažas, gaminamas iš susmulkintų džiovintų žirnelių. Skonis panašus į majonezo, bet žirnių skonio. Žemiau pateiksiu žingsnis po žingsnio aprašymą, kaip pasigaminti žirnių padažą. Pagrindui sutrinu kavos malūnėlyje sausus žirnelius. Taip pat galite naudoti sausus žirnių dribsnius. Nerekomenduoju naudoti miltų. Rinkitės neutralaus skonio augalinį aliejų. Jei norite, į padažą galite įdėti maltų čili pipirų arba itališkų žolelių. Padažo konsistenciją galima keisti pagal savo skonį. Žirnių padažas puikiai dera su šviežių daržovių salotomis, virtomis bulvėmis ar sojų kotletais. Labai skanu, rekomenduoju išbandyti!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Garstyčios1~2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus1 šaukštelis
-
Augalinis aliejus150 mililitrų
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
Vanduo6 šaukštai
-
Obuolių sidro actas1 šaukštas
-
Džiovinti susmulkinti žirniai1 šaukštas
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Susmulkintus žirnelius sumaišykite su vandeniu ir virkite 5-10 minučių ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
3. Tada suplakite masę trintuvu iki vientisos masės.
-
4. Lėtai pradėkite pilti augalinį aliejų. Vėl sumaišykite.
-
Reklama
-
5. Suberkite visus prieskonius ir išmaišykite. Padažas turi tapti baltas, priminti majonezą.
-
6. Žirnių padažas paruoštas, skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama