Cukinijų ikrai
4 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Pažįstu daug moliūgų ikrų mėgėjų. Į šį ratą įeina aš ir mano artimieji. Todėl darbo dienomis ir švenčių dienomis ant mūsų stalo dažnai būna ikrų. Dalinuosi savo mėgstamiausiu cukinijų ikrų receptu. Šis receptas turėtų patikti, jei jums patinka subtili ir vienoda tekstūra. Užkandis yra visai ne aštrus, o gana saldus. Vaikams patiko, o suaugusiems taip pat. O svarbiausia – viskas natūralu ir paruošta su meile.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinija1 kilogramas
-
Pomidorai500 gramų
-
Svogūnai500 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Actaspagal skonį
-
Aliejus3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kepkite aliejuje iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
-
2. Pomidorus nuplaukite, įpjaukite žievelę ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po minutės ar dviejų turėsite pašalinti odą.
-
Reklama
-
3. Tada smulkiai supjaustykite pomidorus.
-
4. Sudėkite pomidorus į keptuvę su svogūnais. Išmaišykite ir troškinkite, kol suminkštės, apie 8 minutes.
-
Reklama
-
5. Cukinijas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.
-
6. Atskiroje keptuvėje su aliejumi apkepkite cukinijas iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
7. Dabar sujunkite cukinijas ir antrąją daržovių masę iš keptuvės. Įpilkite acto, druskos, pipirų. Gerai išmaišyti.
-
8. Blenderiu pereiti per ikrus, kad konsistencija taptų panaši į tyrę.
-
Reklama
-
9. Supilstykite ikrus į paruoštus sterilizuotus stiklainius su metaliniais dangteliais ir užsukite. Atvėsinkite ir tada galėsite pabandyti. Smagaus ragavimo!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama