Cukinijų blyneliai su žolelėmis ir česnaku
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Vasaros sezonu būtinai kepkite cukinijų blynus, į tešlą įberkite šviežių žolelių ir česnako, kad skonis būtų ryškesnis. Patiekalas iškepamas labai greitai, yra sotus, kvapnus, su auksine pluta. Iš įprastų cukinijų labai paprasta pasigaminti blynelius, kuriuos galėsite pasiimti su savimi į iškylą ar į kelionę. Jo skonis nevargina, patiekalą galite gaminti bent kasdien, jei turite tokių daržovių savo virtuvėje. Svarbiausia pusryčiams nepatiekti blynų, nes česnako skonis išlieka ilgai.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinija2 vnt (jaunos)
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kvietiniai miltai70 gramų
-
Česnakai3 skiltelės
-
Petražolėspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Aliejus100 mililitrų
-
Vanduo80 mililitrų
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Jaunas cukinijas nuplaukite, nupjaukite daržovių uodegas ir sutarkuokite į gilų indą. Pasūdykite ir išmaišykite. Sutarkuotą masę palikite 5 minutėms, o tada išspauskite išskirtas sultis.
-
Reklama
-
3. Užpilkite šaltu vandeniu, įmuškite kiaušinius, įdėkite pipirų. Nulupkite česnako skilteles, nuplaukite su petražolėmis. Česnako skilteles sutraiškykite į indą, susmulkinkite petražoles ir taip pat sudėkite į indą su cukinijomis. Viską kruopščiai išmaišykite.
-
4. Išsijokite kvietinius miltus ir švelniai įmaišykite į mišinį. Palikite cukinijų tešlą ramybėje 10–15 minučių, kad suaktyvėtų glitimas.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir šaukštu tešlą dėkite į aliejų.
-
6. Kepkite juos apie 1 minutę iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite tiek pat laiko iš kitos. Sudėkite blynus į lėkštę.
-
Reklama
-
7. Cukinijų blynelius patiekite šiltus arba šaltus su grietine ar majonezu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama