Cukinijos su mėsa
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Cukinijos ir mėsa dera tiesiog puikiai, bet aš nemėgstu didelių mėsos gabalų su cukinijomis, todėl šią daržovę maišau su malta mėsa. Gaunasi labai sultingas ir švelnus apkepas. Jei cukinijas su mėsa gaminsite griežtai pagal receptą, kurį daviau su nuotrauka, tuomet gausite patiekalą, skoniu neaiškiai primenantį lazaniją, tik čia vietoj makaronų lakštų turėsite cukinijas. Patiekalas viduje yra labai švelnus ir sultingas, o iš išorės pasidengia labai skania ir traškia sūrio plutele.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinijos1 kilogramas
-
Malta mėsa500 gramų
-
Morkos200 gramų
-
Svogūnai150 gramų
-
Sūris100 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus20 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Svogūną smulkiai supjaustykite.
-
2. Morką smulkiai sutarkuokite.
-
Reklama
-
3. Puode su trupučiu aliejaus pakepinkite svogūną. Žodžiu, 3-4 minutes, kol suminkštės.
-
4. Tada į svogūną suberkite faršą, išmaišykite ir kepkite, kol faršas bus paruoštas.
-
Reklama
-
5. Cukinijas išvalome, o jei senos cukinijos nulupame ir nuo odelę. Supjaustykite dideliais kubeliais.
-
6. Keptuvėje apkepkite morkas augaliniame aliejuje.
-
Reklama
-
7. Į morkas suberkite cukinijas ir kepkite apie 5-7 minutes.
-
8. Cukinijas nukelkite nuo ugnies, sumaišykite su malta mėsa.
-
Reklama
-
9. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
-
10. Kepimo indą patepkite trupučiu aliejaus, sudėkite į ją cukinijas ir maltą mėsą. Išlyginkite.
-
Reklama
-
11. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame tik 20 minučių, nes visi produktai jau beveik paruošti. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama