Cukinijos įdarytos malta mėsa ir sūriu
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Nuo pavasario iki rudens, kai lentynose pasirodo šviežios cukinijos, šį patiekalą gamina beveik visi. Tai nenuostabu, nes cukinijos, įdarytos malta mėsa ir sūriu, yra labai skanios. Labai greitai prasidės cukinijų sezonas, ir man atrodo, kad toks nuostabus patiekalas, geriausias, ką tik galima pagaminti iš šių daržovių. Iš produktų, kurių jums reikės, be pačių cukinijų, faršo, pomidorų ir daug sūrio, aš naudoju mocarelą ir parmezaną, bet kitus galite pakeisti panašiais. Jei turite visus reikalingus ingredientus, galite nesunkiai namuose pasigaminti cukinijų, įdarytų malta mėsa ir sūriu, o mano receptas jums padės.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa450~500 gramų
-
Daržovių minkštimas2 vnt (2 cukinijų minkštimas)
-
Svogūnai1 vnt
-
Vyšniniai pomidorai10 vnt
-
Mocarela150 gramų (tarkuotas)
-
Džiūvėsėliai0.5 stiklinės
-
Parmezanas1/3 stiklinės
-
Aliejuspagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį (pipirų mišinys, džiovintos žolelės, česnako milteliai)
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia įkaitiname keptuvę ir dedame faršą bei pusę kubeliais pjaustyto svogūno. Viską pakepinkite iki auksinės rudos spalvos, į faršą pagal skonį įberkite prieskonių ir druskos. Paruoštą faršą perkeliame į lėkštę, o iš keptuvės nupilame visus riebalus.
-
2. Cukinijas perpjaukite pusiau ir atsargiai šaukštu išimkite iš jų minkštimą (neišmeskite). Iš cukinijų gautų valčių plotis turėtų būti apie 1-1,5 cm, o ne plonesnis.
-
Reklama
-
3. Dabar cukinijas perkeliame į puodą, užpilame vandeniu, šiek tiek pasūdome ir verdame apie 3-5 minutes užvirus skysčiui.
-
4. Keptuvę, kurioje buvo keptas faršas, nuvalome popieriniu rankšluosčiu ir vėl dedame ant ugnies. Į ją sudedame susmulkintą cukinijos minkštimą, taip pat likusius svogūnus, viską pagardiname prieskoniais, druska ir troškiname ant silpnos ugnies 7-10 min.
-
Reklama
-
5. Kai cukinijos minkštimas taps minkštas, į jį suberkite apkeptą faršą, 1/3 mocarelos, smulkintus vyšninius pomidorus ir džiūvėsėlius. Viską išmaišome ir troškiname porą minučių ant silpnos ugnies, tada suberiame parmezaną ir toliau kaitiname įdarą, kol išsilydys sūris.
-
6. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją cukinijas, užpildykite jas sandariai iškeptu įdaru.
-
Reklama
-
7. Gausiai pabarstykite likusiu sūriu.
-
8. Ir dėkite formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
-
Reklama
-
9. Kai tik cukinijos tampa minkštos, jas galima išimti iš orkaitės ir patiekti. Gero apetito visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama