Cukinija kepta su malta mėsa
4.5 (4 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kokios skanios ir sultingos cukinijos, keptos su malta mėsa! Įvairių ingredientų mišinys suteikia nepamirštamą aromatą. Be to, troškinys yra neapsakomai skanus ir kvapnus.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta kiauliena500 gramų
-
Cukinijos500 gramų
-
Pomidorai4~5 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Violetinis svogūnas1 vnt
-
Saldžioji paprika1 vnt
-
Bulvės1~2 vnt
-
Sviestas1 šaukštas
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Grietinėlė100 gramų
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Druska, pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kruopščiai nuplaukite cukinijas po tekančiu vandeniu ir padėkite ant pjaustymo lentos. Virtuviniu peiliu nuo daržovių nuimkite kraštelius. Tada supjaustome plonais, ne daugiau kaip 5 milimetrų storio apskritimais. Susmulkintas cukinijas perkelkite į švarią lėkštę ir kuriam laikui atidėkite.
-
2. Naudodami peilį, nulupkite svogūnus ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išdėliokite ingredientus ant pjaustymo lentos ir perpjaukite į dvi dalis. Kiekvieną pusę smulkiai supjaustykite pusžiedžiais, stengdamiesi išlaikyti pradinę formą. Susmulkintą svogūną švelniai perkelkite į laisvą lėkštę ir pereikite prie kito ingrediento ruošimo.
-
Reklama
-
3. Papriką kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir padėkite ant pjaustymo lentos. Naudodami peilį, nupjauname viršų ir išvalome sėklas. Dabar perpjaukite daržovę į dvi dalis ir kiekvieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Į laisvą lėkštę suberkite smulkiai pjaustytas paprikas.
-
4. Pomidorus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir padėkite ant pjaustymo lentos. Naudodami peilį, pašalinkite vietą, prie kurios buvo pritvirtinta uodega. Dabar supjaustome vidutinio storio apskritimais ir atsargiai perkeliame į švarią lėkštę.
-
Reklama
-
5. Daržovių skustuvu nuimkite nuo bulvių odelę. Tada kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir paskleiskite ant pjaustymo lentos. Su tuo pačiu improvizuotu inventoriumi supjaustome bulves į plonas (apvalias) lėkštes ir perkeliame į laisvą lėkštę. Dėmesio: jei negalite bulvių susmulkinti daržovių skustuvu, tuomet galite naudoti aštrų mažą peilį.
-
6. Naudodami tarką sutarkuokite kietąjį sūrį tiesiai ant pjaustymo lentos. Iš karto po to perkeliame į švarią lėkštę ir apvyniojame maistine plėvele, kad ruošiant likusius ingredientus sūris nesugestų.
-
Reklama
-
7. Į keptuvę supilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir padėkite ant vidutinės ugnies. Kai indo turinys gerai sušils, čia sudėkite maltą mėsą. Kartkartėmis pamaišydami medine mentele, kepkite 5 minutes. Pasibaigus nurodytam laikui, išjunkite degiklį, į maltą mėsą pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Dar kartą viską gerai išmaišykite ir palikite kuriam laikui, kad atvėstų iki šiltos būsenos.
-
8. Įmuškite kiaušinius. Čia įdėkite žiupsnelį druskos ir grietinėlės arba grietinės. Rankiniu plaktuvu plakite visus ingredientus, kol iš jų gausis vienalytė masė.
-
Reklama
-
9. Viskas paruošta, tad galima pradėti formuoti troškinį.
-
10. Kepimo formos dugną ir šonus ištepkite sviestu. Dabar pirmame sluoksnyje išdėliokite 1/2 cukinijų apskritimų ir pabarstykite nedideliu kiekiu tarkuoto kietojo sūrio. Ant viršaus uždėkite svogūnų pusžiedžius. Į trečiąjį ir ketvirtąjį sluoksnius į indą sudėkite paprikos juosteles ir pomidorų apskritimus. Vėl viską apibarstykite nedideliu kiekiu sūrio, kad jo dar liktų troškinio viršui. Dabar čia paskirstome plonus bulvių griežinėlius ir keptą faršą. Pabaigoje pakartokite cukinijų apskritimų sluoksnį ir viską pabarstykite likusiu sūriu.
-
Reklama
-
11. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 190°C. Iš karto po to užpilkite troškinį kiaušinių ir grietinėlės mišiniu ir dėkite indą į orkaitę. Kepame 40 minučių, kol paviršiuje susidarys auksinė, patraukli plutelė.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama